Makkelie gebeten hond: "Ik wenste hem een prettige kerst"

Makkelie gebeten hond: "Ik wenste hem een prettige kerst"

2 december 2020 – Danny Makkelie is de gebeten hond bij Borussia Mönchengladbach na de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Inter. In de slotfase van de wedstrijd dachten de Duitsers op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Alassane Pléa werd afgekeurd omdat Breel Embolo hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan.Op aanraden van Kevin Blom en Jochem Kamphuis, die Makkelie als (assistent-)VAR assisteerden in de Champions League, keek de Nederlandse arbiter de beelden terug om vervolgens een streep door de 3-3 te zetten. Mönchengladbach-trainer Marco Rose reageerde woest, wat hem een gele kaart opleverde. "In de emoties van het spel wenste ik de scheidsrechter prettige kerstdagen", vertelde hij na de wedstrijd tegen DAZN. "Breel bevond zich niet in het gezichtsveld van de doelman. Hij sprong op en hinderde hem niet."

Middenvelder Christoph Kramer was na de wedstrijd iets genuanceerder. "Als de goal aan de andere kant valt, ben ik waarschijnlijk de eerste die klaagt. Maar met een Gladbach-bril op zeg ik dat de doelman de bal zag", aldus Kramer, die het geen heel duidelijke fout van Makkelie vond. "Maar er bestaat ook nog zoiets als voordeel voor de aanvallende partij bij twijfel, dan had het doelpunt gegeven kunnen worden."

Borussia Mönchengladbach baalt flink van de nederlaag, want bij een zege was het zeker geweest van overwintering in de Champions League. De Duitsers gaan met acht punten uit vijf duels nog steeds aan kop, maar Real Madrid en Shakhtar Donetsk volgen op slechts één punt. Volgende week speelt Borussia Mönchengladbach in de Spaanse hoofdstad tegen Real Madrid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021