'Fortuna Sittard spreekt vertrouwen uit in Sjors Ultee'

'Fortuna Sittard spreekt vertrouwen uit in Sjors Ultee'

2 december 2020 – Sjors Ultee is de definitieve opvolger van Kevin Hofland bij Fortuna Sittard, zo schrijft Voetbal International woensdagochtend. De 33-jarige Ultee werd na het ontslag van Hofland benoemd tot interim-coach en mag nu aanblijven als eindverantwoordelijke. Daarmee komt zijn rol als technisch manager te vervallen.Het nieuws wordt vermoedelijk woensdag nog bevestigd door Fortuna Sittard. De functie van hoofdtrainer bij de Limburgse club is Ultee niet onbekend. Vorig seizoen stond de coach ook aan het roer bij Fortuna Sittard. Hofland was toen de assistent van Ultee en werd in de zomer doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer. Vanwege de teleurstellende werd Hofland in november ontslagen.

Na het ontslag van Hofland zou Fortuna Sittard lijntjes hebben uitgegooid naar Alexander Zorninger. Hij was afgelopen zomer ook in beeld bij FC Twente. De Limburgers spraken ook met Bernd Hollerbach, maar hij lijkt aan de slag te gaan bij het Belgische STVV. Daardoor kwam de weg vrij voor een langer verblijft van Ultee, die een eigenlijk assistent mag kiezen. Dat wordt waarschijnlijk Rob Alflen met wie hij eerder samenwerkte bij FC Utrecht en Helmond Sport.

Ultee gaf eerder deze week in een interview met bovengenoemd medium aan graag hoofdtrainer van Fortuna Sittard te willen blijven. "Ik wil dat ze alleen voor mij kiezen, als ze écht voor mij willen gaan. Op dit moment voel ik veel vertrouwen. Maar als ze mij aanstellen en weer gaan twijfelen als we zaterdag van Willem II verliezen, dan heeft het weinig zin. Dat heb ik intern ook aangegeven", zei hij.

Sinds Ultee het stokje overnam van Hofland, verloor Fortuna van Feyenoord (1-3) en Vitesse (2-0). De Limburgers bezetten met slechts drie punten uit tien wedstrijden de zeventiende plaats in de Eredivisie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021