Gasperini: "Ajax uitschakelen zou een groot succes zijn"

2 december 2020, 08:03

Ondanks het ietwat teleurstellend gelijkspel tegen FC Midtjylland (1-1) verschafte Atalanta zich dinsdagavond een goede uitgangspositie voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League. De Italianen hebben volgende week tegen Ajax aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Trainer Gian Piero Gasperini is tevreden over hoe zijn ploeg ervoor staat.

"We hebben ons nog niet gekwalificeerd, maar we gaan naar Amsterdam met een klein voordeel ten opzichte van Ajax. We kunnen vertrouwen op twee van de drie resultaten", doelde hij in gesprek met Italiaanse media op een zege en een gelijkspel. "Aan het begin van de groepsfase had ik getekend voor deze uitgangspositie in aanloop naar de laatste wedstrijd. Het zou een groot succes zijn als we Ajax uitschakelen."

Atalanta had het dinsdagavond opvallend lastig met het al uitgeschakelde FC Midtjylland. Pas tien minuten voor tijd kopte Cristian Romero de cruciale 1-1 binnen. "We hadden vandaag moeten winnen, maar Midtjylland zette druk en speelde goed. Nu hebben we een goed resultaat nodig in Amsterdam. We moeten tegen Ajax spelen zoals we vaker doen, met een aanvallende mentaliteit. Het doel moet zijn om daar te winnen", zei Romero.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen