De tops en flops uit de vijfde Champions League-ronde

3 december 2020, 12:36

De vijfde speelronde van de Champions League was er weer een vol spektakel. Ajax verloor nipt van Liverpool, Manchester United ging onderuit tegen Paris Saint-Germain en Olivier Giroud scoorde erop los tegen Sevilla. Ook maakte Cristiano Ronaldo zijn 750ste (!) goal als profspeler. FCUpdate.nl zette de tops en flops van de voorlaatste speelronde in de groepsfase op een rijtje.

Tops

1. Olivier Giroud

2. Caoimhin Kelleher

Pas vier keer eerder verdedigde de 22-jarige Ier Caoimhin Kelleher het doel van Liverpool: één keer in de FA Cup en drie keer in de League Cup. De Champions League is echter andere koek. Voorafgaand aan het belangrijke treffen met Ajax, waarin Liverpool zich kon verzekeren van overwintering, kreeg Kelleher te horen dat hij het doel mocht verdedigen. Alisson Becker liep een hamstringblessure op en na eerdere slechte optredens van reservedoelman Adrián was de beurt aan de jonge Ier. Die deed dat zeer verdienstelijk. Dat Ajax niet tot scoren kwam, was niet in de laatste plaats te danken aan enkele goede reflexen op gevaarlijke kansen van onder meer Huntelaar en Mazraoui. Kelleher hield zijn doel schoon en slaagde met vlag en wimpel voor zijn eerste grote test in het shirt van The Reds.

3. Ryan Gravenberch

4. Olympique Marseille

Vaak stond Olympique Marseille in deze rubriek bij de flops en dat was logisch ook. Alle vier duels gingen tot deze week verloren en mede daardoor had de club de laatste dertien (!) Champions League-wedstrijden allemaal verloren. Een treurige aftocht van het wereldtoneel dreigde dan ook, maar dinsdag kwam er ineens een opleving toen er met 2-1 gewonnen werd van Olympiakos. Daardoor hebben de Fransen ineens nog kans op overwintering in de Europa League. Blij is iedereen bij Marseille dat het eindelijk eens gelukt is. Good Old Dimitri Payet stal overigens de show met twee penalty's heerlijk in de kruising.

5. Noa Lang

Flops

1. Effectiviteit Ajax

Opnieuw  maakte Ajax het Liverpool moeilijk, maar weer verloren de Amsterdammers met 1-0. In de Johan Cruijff ArenA kreeg Ajax de bal niet langs Adrián en op Anfield hield Caoimhin Kelleher zijn doel schoon. De ploeg van Erik ten Hag mag zich best even over de oren krabben, want over twee wedstrijden kreeg Ajax toch voldoende kans om in elk geval één doelpunt te scoren. Om op het allerhoogste niveau te presteren moet er zorgvuldiger met de kansen worden omgegaan. Tegen Atalanta zal Ajax volgende week effectiever. Anders wordt de groepsfase het eindstation.

2. Fred

3. Ole Gunnar Solskjaer

Een tweede schuldige was in Manchester zeker aan te wijzen. Ole Gunnar Solskjaer zag Fred solliciteren naar een rode kaart en had onder meer Donny van de Beek en Paul Pogba nog als opties op de bank zitten. Het leek de goden verzoeken toen hij zijn ploeg na rust opnieuw met Fred het veld op stuurde. De middenvelder pakte inderdaad rood, en dat op het moment dat Marquinhos net PSG op voorsprong had geschoten. Met tien man jagen op de gelijkmaker bleek een kansloze missie. De Fransen maakten zelfs nog 1-3, waardoor overwintering voor United nog allesbehalve zeker is...

4. Raphael Varane

Bij afwezigheid van Sergio Ramos blijkt Varane nog kwetsbaarder dan hij soms naast zijn trouwe secondant was. De verdediger maakte na een kwartier een snoeiharde overtreding op een doorgebroken Oekraïner, maar ontsnapte met een gele kaart. Bij het openingsdoelpunt van Shakhtar Donetsk miste de Franse verdediger de bal en bij de tweede goal van Manor Solomon kwam hij te laat met het blok. Het was duidelijk niet de avond van Varane, die een belangrijk aandeel had in de dramatische avond van Real Madrid. Het is voor iedereen in Madrid te hopen dat Ramos snel terugkeert…

5. Atlético Madrid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen