Gisteren gemist: Ajax verliest, Advocaat gaat stoppen en Gakpo

Gisteren gemist: Ajax verliest, Advocaat gaat stoppen en Gakpo

2 december 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 1 december.Ajax komt fout van Onana niet te boven en verliest van Liverpool
Ajax heeft in Liverpool geen goede uitgangspositie kunnen neerzetten voor het beslissende Champions League-duel tegen Atalanta. De Engelse topclub was met 1-0 te sterk, mede doordat Andre Onana de fout in ging bij een voorzet van Neco Williams. Curtis Jones kon daardoor de enige treffer van de wedstrijd maken. Ajax heeft nu een overwinning nodig tegen Atalanta - dat remiseerde tegen FC Midtjylland - om overwintering in de Champions League veilig te stellen.

Feyenoord en Advocaat (73) na dit seizoen uit elkaar
Dick Advocaat (73) neemt na dit seizoen definitief afscheid als trainer van Feyenoord. Dat heeft de club dinsdagavond naar buiten gebracht. Er is gekozen om in een vroeg stadium duidelijkheid te geven, zodat de Rotterdammers in alle rust op zoek kunnen gaan naar een nieuwe coach. Voor Advocaat betekent het bovendien zijn einde van zijn trainersloopbaan, omdat Feyenoord (normaliter) zijn laatste club is

PSV legt doet goede zaken en legt ook Gakpo langer vast
PSV heeft met het langer vastleggen van Cody Gakpo (21) een belangrijke slag geslagen. Het zelfopgeleide doorgebroken talent heeft zijn verbintenis dinsdag met twee jaar verlengd en ligt zodoende vast tot en met de zomer van 2025. "Dit is mijn club en ik ben blij met de kansen die ik hier krijg. Ik voel vertrouwen en dat wil ik op het veld terugbetalen." 

Oranje ondanks matige eerste helft weer royaal langs Kosovo: 6-0
De OranjeLeeuwinnen hebben de EK-kwalificatiereeks dinsdagavond zonder puntverlies afgesloten. De ploeg van de opnieuw afwezige Sarina Wiegman had het een helft serieus lastig met Kosovo, maar besliste in het kwartier na de pauze het duel, dat in dezelfde cijfers eindigde als eerder in Pristina (toen 0-6) – waarbij Katja Snoeijs een hattrick maakte.

Real Madrid op rand van eerste groepsfase CL-uitschakeling ooit
Real Madrid zit in grote problemen in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Zinedine Zidane ging dinsdagavond – net als eerder in eigen huis – onderuit tegen Shakhtar Donetsk (2-0) en ziet de Oekraïners zodoende passeren op de ranglijst. Door het verlies van Borussia Mönchengladbach heeft De Koninklijke het behalen van de volgende ronde wel weer in eigen huis. 

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021