Klopp lyrisch na zege: "Iedereen weet hoe goed Ajax kan zijn"

Klopp lyrisch na zege: "Iedereen weet hoe goed Ajax kan zijn"

1 december 2020 – Liverpool-coach Jürgen Klopp was dinsdagavond lyrisch na de zege op Ajax in de groepsfase van de Champions League. De oefenmeester vond dat zijn elftal, zeker in deze omstandigheden, heel erg goed voor de dag kwam. "Iedereen weet hoe goed Ajax kan zijn", aldus de Duitse coach.Dat zei hij in de Engelse media na de 1-0 zege op Ajax. "Dit was een exceptionele wedstrijd van ons, volgens mij hadden we vaker kunnen scoren - al kreeg Ajax ook enkele kansen", zag Klopp, die blij vooral was met het resultaat. "Je moet niet alleen op zonnige zomerdagen winnen, maar ook op de koude winterdagen." Daarbij doelde de coach zonder twijfel ook op de vele blessures waarmee Liverpool kampt.

In aanloop naar deze wedstrijd kwam daar ook keeper Alisson Bécker nog eens bij, die werd vervangen door opvallend genoeg Caiomhin Kelleher en niet Adrián. "Voor deze wedstrijd had ik een voetballende keeper nodig", verklaarde Klopp zijn keuze. Dat Adrián erg ongelukkig was tijdens zijn laatste periode, heeft ongetwijfeld ook niet gehopen. "En Kelleher is ook een goede keeper, natuurlijk." In de slotfase hield hij The Reds op de been en werd door veel fans gekozen tot Man-of-the-Match.

Ook over Nederlander én marathonman Georginio Wijnaldum was Klopp erg tevreden. "Ik heb geen woorden voor Gini, als ik eerlijk ben. Zo goed is hij", aldus een glimlachende Klopp. "We hebben nu tweemaal van Ajax gewonnen. Daar ben ik heel erg trots op."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021

  3. maandag 25 januari 2021