Ten Hag: "Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen"

Ten Hag: "Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen"

1 december 2020 – Ajax had goede zaken kunnen doen in Liverpool, maar verloor uiteindelijk met 1-0. Trainer Erik ten Hag zag een wedstrijd tussen twee ploegen die zeer aan elkaar gewaagd waren. "Ik vond het onnodig", zei hij dan ook over het resultaat."Er stonden twee goed georganiseerde ploegen", begon Ten Hag zijn analyse tegenover de clubkanalen. "Dan is het moeilijk kansen te creëren. Dat zie je vaker op Champions League-niveau. Op dit niveau zijn het details die het beslissen. Ik vond het onnodig om hier met een nederlaag weg te gaan. Er stonden twee ploegen die elkaar in balans hielden en uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen."

Vooraf gaf Ten Hag aan een moedig Ajax willen te zien tegen het hoog pressende Liverpool. Dat voerde zijn ploeg goed uit, zo zag hij. "Zij hadden erop ingespeeld, door met heel lage backs te spelen. Dan weten we ook wat we moeten doen: doorkantelen. De buitenspeler moet dan het werk doen en we moeten doorschuiven naar de andere kant."

"We stonden goed georganiseerd en vanuit het positiespel hebben we niks toegelaten", vervolgde Ten Hag. "Dat is prima tegen een ploeg als Liverpool. Het enige gevaar - en dat is natuurlijk ook hun kwaliteit: vanuit de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk. Dat zagen we met name in het begin van de wedstrijd en na de 1-0. Dan moet je wat opener gaan spelen. Dan komen ze er één of twee keer gevaarlijk uit en komt daar een redding op van Andre."

Waar Ajax verloor van Liverpool, pakte Atalanta Bergamo een punt tegen FC Midtjylland. De Amsterdammers moeten daarom volgende week van Atalanta winnen om nog te overwinteren in de Champions League. "Daarom is het toch bitter. Er had gewoon meer in gezeten. Dan heb je een betere uitgangspositie. Nu weten we wat we moeten doen, dat is misschien ook wel goed. Winst is het enige dat telt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021