Sterk spelende Schuurs: "Minimaal een punt verdiend"

Sterk spelende Schuurs: "Minimaal een punt verdiend"

1 december 2020 – Ajax hield zich sterk staande in Liverpool, maar verloor desondanks met 1-0. Een fout van Andre Onana leidde de enige treffer van de wedstrijd in. Toch vindt Perr Schuurs, die zelf een zeer sterke wedstrijd speelde, dat zijn club meer had verdiend."Wij komen hier voor drie punten", reageerde hij na afloop tegenover Veronica. "We hebben genoeg gecreëerd en ik denk dat we vandaag zeker minimaal een punt verdiend hadden." Net als over zijn ploeg, is Schuurs ook over zijn eigen spel tevreden. "Vooral de eerste helft. Aan het einde daarvan kreeg ik een gele kaart, dan wordt het iets afwachtender spelen. Dat speelt toch mee in je hoofd. Persoonlijk kan ik terug kijken op een goede wedstrijd, maar ik baal dat we geen punten hebben."

De 21-jarige verdediger merkt dat het spelen in de Champions League goed is voor zijn ontwikkeling. "Hoe meer wedstrijden je speelt op het hoogste niveau, hoe comfortabeler je je daarin voelt. De druk is hoger dan de Eredivisie. Als je zulke wedstrijden speelt, gaat het steeds beter." Dat merkte hij ook in Liverpool, waar de tegenstander van vanavond Schuurs op de radar zou hebben. "Ik hoor en lees het ook. Dit is pas mijn eerste seizoen als basisspeler bij Ajax. Ik wil hier nog een paar seizoenen spelen en prijzen pakken, dus daar ben ik nog niet mee bezig."

Over de fout van Onana wil Schuurs niet teveel kwijt. "Iedereen overkomt dat. Het is een fantastische keeper. Dit gebeurt hem zelden en het is zonde dat het hem vandaag overkomt." Na de nederlaag is alleen winst tegen Atalanta nog genoeg om de knock-outfase te halen. "Het is een finale. Het enige wat telt is drie punten, daar moeten we voor gaan. We moeten ons goed voorbereiden, vertrouwen halen uit het komende weekend en dan alles geven om te overwinteren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021