Atlético en BMG laten na knock-outfase al halen

1 december 2020, 22:59   Bijgewerkt: 1 december 2020, 23:27

Atlético Madrid heeft dinsdagavond nagelaten om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg van Diego Simeone was tegen Bayern München lang op weg naar een overwinning en knock-outfaseticket, maar gaf in de slotfase een zege nog uit handen. Borussia Mönchengladbach liet eveneens na om zich al te kwalificeren voor de volgende ronde.

Met slechts een twee punten meer dan Lokomotiv Moskou en een wedstrijd tegen het vooralsnog ongenaakbare Bayern München op het programma was de uitgangspositie voor de formatie van Simeone voorafgaand aan deze speelronde niet rooskleurig in Groep A, maar omdat RB Salzburg won in Rusland (1-3) kreeg Atléti een eerste meevaller. Een tweede meevaller kwam met de opstelling van Bayern München, dat onder anderen Robert Lewandowski, Manuel Neuer en Leon Goretzka rust gaf.

Zonder de sterkhouders zag de achterhoede van Bayern München er niet optimaal uit, ondanks dat gelegenheidsaanvoerder David Alaba – die met zijn 400ste optreden voor Der Rekordmeister een jubileum vierde – wel in de basis stond. Na een klein half uur zag hij ploeggenoot Lucas Hernandez in de fout gaan in de opbouw: Atlético nam het balbezit over, waaruit João Félix een voorzet van Marcos Llorente kon binnenlopen.

Mede omdat de Portugese aanvaller in het tweede bedrijf de lat raakte, trok Atlético Madrid uiteindelijk de zege niet over de streep. In de slotfase, waarin ook Joshua Zirkzee nog even mocht opdraven, maakte Bayern München uit een strafschop via Thomas Müller namelijk nog gelijk. Zodoende moet Simeone op bezoek bij RB Salzburg winnen om zeker te zijn van de knock-outfase, waarin het vorig seizoen titelhouder Liverpool nog versloeg. Ditmaal pakte het dus slechts een punt tegen titelhouder Bayern, waardoor het nog niet geplaatst is. 

{image[344242][right-half][]}Borussia Mönchengladbach 2-3 Internazionale

Een overwinning op Internazionale had Borussia Mönchengladbach in Groep B, zonder twijfel de meest spannende poule van het miljardenbal, een ticket gegeven voor de knock-outfase van de Champions League. Maar dat resultaat kwam er dinsdasgavond in eigen huis niet tegen Internazionale – dat vocht voor de laatste kans op Europese overwintering überhaupt. 

Alassane Pléa maakte met een kopbal het openingsdoelpunt van Matteo Darmian, die in de korte hoek raakschoot, nog wel ongedaan. Maar Romelu Lukaku, de absolute de uitblinker van Internazionale, schoot na ruim een uur keihard raak in de verre hoek en bracht de marge niet veel later naar twee (1-3). Daardoor moet BMG - dat via Plea nog wel terugkwam in de wedstrijd en ook nog een goal dubieus afgekeurd zag worden door Danny Makkelie vanwege (hinderlijk) buitenspel - op bezoek bij Real Madrid een punt pakken, al kan het in theorie ook met een nederlaag in Madrid nog door. Dat geldt voor Internazionale niet: zij moeten ook van Shakhtar Donetsk winnen en hopen op een zege van Borussia Mönchengladbach in Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen