Ajax komt fout van Onana niet te boven en verliest van Liverpool

1 december 2020, 22:57   Bijgewerkt: 1 december 2020, 23:06

Ajax heeft in Liverpool geen goede uitgangspositie kunnen neerzetten voor het beslissende Champions League-duel tegen Atalanta. De Engelse topclub was met 1-0 te sterk, mede doordat Andre Onana de fout in ging bij een voorzet van Neco Williams. Curtis Jones kon daardoor de enige treffer van de wedstrijd maken. Ajax heeft nu een overwinning nodig tegen Atalanta om overwintering in de Champions League veilig te stellen. 

Na rust zag de wedstrijd er hetzelfde uit. De kansjes die vielen, waren door de goede organisaties van beide ploegen zelden gevaarlijk. Na een kwartier was Neres toch dichtbij. Eerst was het Mazraoui, die opnieuw goed uithaalde, maar zijn schot gekeerd zag worden door Kelleher. Die tikte de bal naar de zijkant, waar Neres stond en direct schoot. Zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Neco Williams gaf een voorzet, die Onana dacht te kunnen laten lopen. Dat bleek echter een grote inschattingsfout. Achter hem dook Curtis Jones nog op, die in een leeg doel de Engelse openingstreffer binnen kon schieten. Net als in Amsterdam kwam Ajax onnodig op achterstand en zat er meer in dan de nipte achterstand en uiteindelijk dus nederlaag. 

De nederlaag in Liverpool heeft geen grote gevolgen voor Ajax. Van tevoren was al duidelijk dat de wedstrijd van volgende week tegen Atalanta Bergamo beslissend zou zijn met het oog op overwintering in de Champions League. Wel moet dat duel nu gewonnen worden, omdat Atalanta vanavond met 1-1 gelijk speelde tegen FC Midtjylland en dus een punt meer heeft dan Ajax. Liverpool is na de overwinning wel al verzekerd van overwintering. De ploeg staat op twaalf punten en kan daarmee niet meer ingehaald worden.

Opstelling en beoordelingen*:

Ajax: Andre Onana 5,5; Noussair Mazraoui 7 (Klaas-Jan Huntelaar -), Perr Schuurs 7, Daley Blind 6 (Lisandro Martínez -), Nicolas Tagliafico 6; Davy Klaassen 6, Edson Alvarez 6 (Zakaria Labyad 6), Ryan Gravenberch 6,5; Antony 6, Dusan Tadic 6, David Neres 6 (Lassina Traoré -)

Man of the Match: Perr Schuurs

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen