Ajax moet winnen na remise bij Atalanta - Midtjylland

Ajax moet winnen na remise bij Atalanta - Midtjylland

1 december 2020 – Ajax moet volgende week in eigen huis winnen van Atalanta Bergamo om de volgende ronde te halen in de Champions League. De Italiaanse ploeg stelde dinsdagavond in eigen huis weliswaar teleur tegen FC Midtjylland en pakte slechts een punt (1-1), maar door de nederlaag van de Amsterdammers in Liverpool (1-0) is dat voor de Italianen genoeg om virtueel de tweede plaats over te nemen. Een remise in Amsterdam is voor de ploeg van Erik ten Hag derhalve niets waard komende week.Op voorhand wist Atlanta dat het resultaat tegen FC Midtjylland weinig invloed zou hebben op de kansen voor de knock-outfase: een overwinning op bezoek bij Ajax over een week zou sowieso genoeg zijn voor het bereiken van de achtste finales van de Champions League. Desondanks koos trainer Gian Piero Gasperini voor een sterke opstelling, met Hans Hateboer en Robin Gosens in de basis, Marten de Roon op de bank en Sam Lammers niet in de wedstrijdselectie.

Hoewel de Deense bezoekers nog puntloos en reeds uitgeschakeld waren in de groepsfase en het aanvoerder Erik Sviatchenko moest missen na de rode kaart die hij tegen Ajax vlak voor tijd pakte, kwam het wel op voorsprong via Alexander Scholz, die een afvallende snoeihard tegen de touwen schoot. Daarmee werd het eerste punt voor FC Midtjylland ingeleid, want verder dan de gelijkmaker - een rake kopbal van verdediger Cristian Romero - kwam de normaliter zo veel scorende ploeg niet.

Omdat Ajax verloor was het punt voor Atalanta nog best veel waard, omdat het volgende week in Amsterdam genoeg heeft aan een punt om de volgende ronde te halen in de Champions League. In goede vorm steekt de Serie A-ploeg, getuige ook deze remise, echter nog altijd niet. FC Midtjylland heeft ondanks het punt geen uitzicht meer op Europese overwintering. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021