Real Madrid-trainer Zidane denkt niet aan opstappen

Real Madrid-trainer Zidane denkt niet aan opstappen

1 december 2020 – Real Madrid-trainer Zinedine Zidane denkt momenteel nog zeker niet aan opstappen. Hoewel zijn ploeg in La Liga een hele slechte periode doormaakt en het ook in de groepsfase van de Champions League dichterbij uitschakeling is dan overwintering, is de Fransman niet van plan om zijn conclusies te trekken. "Ik ga niet opstappen. Qua resultaten zijn we bezig aan een slechte reeks, maar we moeten doorgaan."Dat zei de coach desgevraagd in de Spaanse media na de 2-0 nederlaag bij Shakhtar Donetsk, waardoor de eerste uitschakeling in de groepsfase van de Champions League ooit dreigt. "In de eerste helft speelden we prima, maar vergaten we te scoren", zag Zidane, die daarom plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand heeft. "Er is nog één wedstrijd over en die moeten we winnen." Borussia Mönchengladbach komt dan op bezoek in Bernabéu: afhankelijk van het resultaat van de Duitsers dinsdagavond tgen Internazionale zijn er verschillende scenario's om alsnog door te gaan.

"Ik zal alles blijven geven zoals ik dat altijd doe en de spelers ook doen", zei Zidane over zijn eigen plek en de toekomst. "We zullen ons hoofd moeten oprichten en de focus moeten hebben op de volgende wedstrijd. Er zit niks anders op dan positief blijven denken en een goed resultaat boeken. In La Liga afgelopen weekend verdienden we niet om te winnen, maar vandaag wel." 

Lees ookReal Madrid op rand van eerste groepsfase CL-uitschakeling ooit

Dat lukte dus niet, waardoor Real Madrid van de laatste vijf officiële er slechts één won en liefst drie verloor. In La Liga heeft de ploeg inmiddels evenveel verliespunten als FC Barcelona en is afgezakt naar de vierde plaats. De druk op Zidane zal derhalve toenemen, ondanks dat de Fransman ontzettend veel krediet heeft in de Spaanse hoofdstad. Zelf opstappen overweegt hij dus in elk geval (nog) niet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021