Hamstringblessure houdt Alisson zo'n twee weken aan de kant

Hamstringblessure houdt Alisson zo'n twee weken aan de kant

1 december 2020 – Liverpool-keeper Alisson Bécker staat langs de kant met een hamstringblessure. De doelman ontbreekt om die reden tegen Ajax dinsdagavond in de Champions League en zal de komende duels nog moeten missen. Jürgen Klopp verwacht dat de Brazliaan zo'n tien dagen tot twee weken buitenspel staat.

Dat vertelt Klopp op de clubsite. "Het is geen corona", zei hij over de afwezigheid van Alisson. "Alisson zei na de wedstrijd van afgelopen weekend dat hij na zestig, zeventig minuten zijn hamstring voelde. Daarop hebben we een scan gedaan, waarop een kleine blessure hebben geconstateerd. En meestal is een hamstring niet met vijf dagen over."

Over waarom Caoimhin Kelleher speelt en niet Adrián, die eerder nog de tweede keuze was bij Liverpool, hevelde Klopp zich in nevelen. "Ik moet een keuze maken en dat heb ik gedaan. Caoimhin ken ik nu al zeker vier jaar en hij verbetert zich week op week. Ook als meevoetballende keeper, al houdt hij ook veel schoten tegen. Dat is natuurlijk de belangrijkste taak als doelman."

Voor Alisson is het zeker niet zijn eerste blessure: de doelman staat sinds zijn komst bij Liverpool bekend als een zeer blessuregevoelige keeper. Naast Alisson ontbreken ook Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Xherdan Shaqiri en James Milner vanwege een blessure.

gerelateerd