Ten Hag gaat tegen Liverpool voor 'betere startpositie'

Ten Hag gaat tegen Liverpool voor 'betere startpositie'

1 december 2020 – Ajax speelt vanavond de lastige uitwedstrijd tegen Liverpool. Hoewel de strijd om overwintering in poule D nog erg spannend is, lijkt de wedstrijd van volgende week tegen Atalanta Bergamo belangrijker voor de Amsterdammers. Toch hecht Erik ten Hag ook veel waarde aan het duel van vanavond."Op de eerste plaats is het een goede test", begon Ten Hag tegenover SBS 6. "Je speelt tegen een topteam. Dat is één, maar je kunt ook een betere startpositie verkrijgen richting volgende week. Je weet niet hoe het afloopt bij Atalanta tegen Midtjylland. Als we winnen hebben we sowieso een betere startpositie."

Dat hoopt hij te doen door Liverpool met bravoure te bestrijden. "Dat betekent bijvoorbeeld agressiviteit in het doorlopen van onze backs op die van de tegenstander. We kunnen vol druk verwachten, dus het betekent ook het uit de lijn stappen van achteruit. De snelheid waarmee je dat doet is net bepalend of je onder hun druk uit kunt spelen, op hun helft kunt komen en gevaarlijk kunt worden."

Liverpool mist een lange lijst met afwezigen, waar vanavond ook de naam van doelman Alisson Becker aan kon worden toegevoegd. Toch zegt dat de trainer van Ajax niet veel. "Als ik die namen zie, hebben ze nog steeds een goed team. Dat is duidelijk. Ze staan niet voor niks bovenaan (gedeeld met Tottenham, red.) ondanks al hun problemen. Ze hebben een goede selectie, dus ze kunnen dit opvangen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021