De Jong looft Gakpo: "Voorbeeld voor alle talenten in onze jeugd"

De Jong looft Gakpo: "Voorbeeld voor alle talenten in onze jeugd"

1 december 2020 – PSV is zeer tevreden over Cody Gakpo. De buitenspeler verlengde dinsdag zijn contract in Eindhoven en kreeg naast een verlenging van twee seizoenen ook een flinke opwaardering van zijn contract en dat is niet zonder reden. "Hij heeft het traject van jeugd- tot basisspeler volledig doorlopen en dat maakt hem een voorbeeld voor alle talenten in onze jeugdopleiding."Dat vertelt technisch manager John de Jong op de clubsite over de contractverlenging van Gakpo, die net als eerder al de doorgebroken Jordan Teze dus heeft bijgetekend. "Dit nieuwe, langlopende contract heeft Cody zelf afgedwongen", stelt De Jong over de verbintenis die nog tot en met 2025 doorloopt. Dat is twee jaar langer dan de 2023 tot wanneer hij onder contact stond.

Lees ook: PSV legt doet goede zaken en legt ook Gakpo langer vast

"Het is niet de eerste keer dat we zijn contract openbreken. We hebben er vertrouwen in dat hij van nog grotere waarde voor het elftal gaat zijn", aldus De Jong over de aanvaller. "Keer op keer is Cody in zichzelf blijven investeren. Het resultaat daarvan zien we wekelijks op het veld."

Gakpo – die vanaf de F'jes tot het eerste namens PSV speelde – heeft zeventig wedstrijden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren achter de rug, waarin hij zeventien assists gaf en even zo vaak scoorde. Eerder tekende ook Jordan Teze al een nieuwe verbintenis, waardoor PSV goede zaken doet met de eigen doorgebroken talenten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021