PSV legt doet goede zaken en legt ook Gakpo langer vast

1 december 2020, 19:37

PSV heeft met het langer vastleggen van Cody Gakpo (21) een belangrijke slag geslagen. Het zelfopgeleide doorgebroken talent heeft zijn verbintenis dinsdag met twee jaar verlengd en ligt zodoende vast tot en met de zomer van 2025. "Dit is mijn club en ik ben blij met de kansen die ik hier krijg. Ik voel vertrouwen en dat wil ik op het veld terugbetalen."

Dat vertelt hij op de clubsite over zijn nieuwe, langlopende verbintenis. "Ik merk dat ik steeds belangrijker voor PSV word", stelt Gakpo, die dit seizoen een onbetwiste basisspeler is geworden onder Roger Schmidt. "Mijn doel is helder: ik wil nog beter worden en prijzen winnen met PSV." Het is niet de eerste keer dat zijn verbintenis wordt verlengd en flink wordt opgewaardeerd. Gezien zijn ontwikkeling - ook bondscoach Frank de Boer volgt de buitenspeler - is een hoger salaris meer dan terecht.

Voor PSV wordt hij door zijn tot 2025 lopende contract wel een stuk meer waard. Gakpo: "Het is natuurlijk wel lang, maar ik voel me hier thuis en op mijn gemak", zo licht hij toe. "Dat is belangrijk voor een speler. Ik heb met de mensen om mij heen een stappenplan gemaakt voor mijn carrière en daar hoort deze stap bij. Ik moet hard werken en gefocust blijven." Ook is het halen van Oranje een van de doelen die de aanvaller zichzelf heeft gesteld. 

Gakpo – die vanaf de F'jes tot het eerste namens PSV speelde – heeft zeventig wedstrijden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren achter de rug, waarin hij zeventien assists gaf en even zo vaak scoorde. Eerder tekende ook Jordan Teze al een nieuwe verbintenis, waardoor PSV goede zaken doet met de eigen doorgebroken talenten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen