Advocaat belooft ditmaal écht te stoppen als clubtrainer

Advocaat belooft ditmaal écht te stoppen als clubtrainer

1 december 2020 – Dick Advocaat (73) is bezig aan zijn laatste periode als voetbaltrainer. De ervaren coach vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord en dat betekent dat er aan zijn carrière als coach definitief een einde komt. Dat kondigde hij eerder deze week en bevestigt hij nogmaals na het officiële nieuws. "Deze keer mogen jullie me eraan houden: de komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer."Dat laat hij weten op de clubsite van Feyenoord over het besluit. "Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten", licht hij toe over zijn naderende afscheid in Rotterdam-Zuid. "Hopelijk - en ik geloof daar in - kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien." Meermaals kondigde de ervaren coach al zijn afscheid aan de laatste jaren, maar telkens keerde hij terug.

Ditmaal gebeurt dat naar eigen zeggen dus niet nogmaals, waardoor zijn periode bij Feyenoord echt zijn laatste is. Advocaat hoopt en gelooft in een mooi afscheid met Feyenoord. "Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken. Daar zal ik alles aan doen, maar daarna is het mooi geweest." De Rotterdammers staan momenteel vijf punten achter koploper Ajax, zitten nog in de KNVB Beker en kunnen met wat geluk donderdagavond al de volgende ronde in de Europa League halen.

Lees ook: Advocaat: "Feyenoord is echt het laatste wat ik doe"

Adovcaat was in zijn loopbaan werkzaam bij ontzettend veel clubs, waaronder PSV, Glasgow Rangers, AZ en Borussia Mönchengladbach. Ook was hij bondscoach van onder meer Nederland, Rusland, Servië en België. Of hij voor een periode als bondscoach nog beschikbaar zou zijn, daarover doet Advocaat overigens nog geen uitspraken. Eerder gaf hij aan dat een dergelijke functie meer past met iemand van zijn leeftijd (73), waardoor die optie nog zeker openblijft. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021