Officieel: Feyenoord en Advocaat (73) na dit seizoen uit elkaar!

Officieel: Feyenoord en Advocaat (73) na dit seizoen uit elkaar!

1 december 2020 – Dick Advocaat (73) neemt na dit seizoen definitief afscheid als trainer van Feyenoord. Dat heeft de club dinsdagavond naar buiten gebracht. Er is gekozen om in een vroeg stadium duidelijkheid te geven, zodat de Rotterdammers in alle rust op zoek kunnen gaan naar een nieuwe coach. Voor Advocaat betekent het bovendien zijn einde van zijn trainersloopbaan, omdat Feyenoord (normaliter) zijn laatste club is.Dat laat Feyenoord weten in een clubstatement. "Dick is echt een geweldige persoonlijkheid en een zeer bevlogen trainer, die met zijn aanpak eigenlijk altijd het maximale uit een ploeg weet te halen. Feyenoord mag blij en trots zijn dat hij er voor heeft gekozen zijn lange en schitterende carrière als clubcoach bij ons af te willen sluiten", licht technisch directeur Frank Arnesen toe. Toch wilde de eindverantwoordelijke een nieuwe weg inslaan. 

Voetbal International kwam eerder vandaag (dinsdag) al naar buiten met de mededeling dat Arnesen toch een andere koers wilde gaan varen, waardoor dit nieuws niet helemaal uit de lucht komt vallen. De huidige trainer werd al niet betrokken bij de plannen voor volgend jaar. Dirk Kuijt schuift daarentegen wel aan bij de scoutingsvergaderingen. Hem is de belofte gedaan dat hij ooit trainer van Feyenoord wordt en Arnesen is niet voornemens die te breken, al is het de vraag of komend jaar al het juiste moment is. Aan die belofte is namelijk geen tijdsperiode gekoppeld. 

Lees ook'Arnesen wil nieuwe koers varen, vertrek Advocaat waarschijnlijk'

Advocaat nam het stokje ruim een jaar geleden over van Jaap Stam en is met Feyenoord in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. Alleen in de Europa League werd er tot dusver verloren en in de KNVB Beker werd vorig jaar de bekerfinale gehaald - die uiteindelijk nooit gespeeld werd. Momenteel staan de Rotterdammers op de vierde plaats met 22 punten, vijf punten achter koploper Ajax. Er was de laatste tijd al veel te doen over de toekomst van de ervaren coach, daarover is met dit bericht dus definitief duidelijkheid. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021