Van de Beek spreekt zich uit over samenwerking met Cavani

Van de Beek spreekt zich uit over samenwerking met Cavani

1 december 2020 – Donny van de Beek kroop dinsdag achter het spreekgestoelte om naast Ole Gunnar Solskjaer vooruit te blikken op de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain. De Engelse pers stelde de middenvelder van Manchester United vragen over onder meer het samenspelen met Bruno Fernandes en Edinson Cavani.Van de Beek maakte zondag tegen Southampton (2-3 winst) zijn lanverwachte basisdebuut in de Premier League. Vond hij het de voorbije periode moeilijk om geduldig te blijven? "Ik werk gewoon elke dag hard en weet dat ik het team iets extra's kan geven, dus ik bleef gewoon geduldig", antwoordde hij.

De samenwerking met Fernandes bevalt hem goed, ook al betekent de aanwezigheid van de Portugees dat Van de Beek niet achter de spitsen speelt. "Ik heb bij Ajax op veel posities gespeeld. Als 8, 10 en zelfs als 6. Ik ben het dus gewend om in verschillende posities te spelen."

Lees ookSamenwerking met Van de Beek bevalt Fernandes prima

Van de Beek vindt het fijn om met Cavani te spelen, gaf hij aan. "Het is heel belangrijk om hem in het team te hebben, helemaal voor mij. Door hem krijgen middenvelders meer ruimte, ook in het strafschopgebied, omdat de verdedigers van de tegenstander op hem letten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021