Henderson: "Ajax heeft onze bewondering en ons respect"

Henderson: "Ajax heeft onze bewondering en ons respect"

1 december 2020 – Liverpool ontvangt dinsdagavond Ajax in de vijfde groepswedstrijd van de Champions League. Jordan Henderson spreekt in aanloop naar het duel op Anfield zijn bewondering uit voor de Amsterdamse tegenstander. "Het wordt niet makkelijk vanavond", zegt de Liverpool-captain op de clubsite.Henderson denkt dat men bij Ajax enorm uitkijkt naar de ontmoeting in Liverpool. "Vooral omdat er nog veel op het spel staat in een groep die net zo zwaar is als ik had verwacht", zegt hij. Dat Liverpool de favoriet is voor de zege, zegt Henderson weinig. "Zoals Atalanta vorige week liet zien, is voetbal zelden eenvoudig."

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Liverpool eindigde in een 0-1 zege voor The Reds. "Wanneer we een wedstrijd verliezen, willen we dit rechtzetten door te laten zien waar we toe in staat zijn. Ik twijfel er niet aan dat Ajax deze wedstrijd met precies dezelfde mentaliteit zal benaderen", gaat hij verder.

In het Liverpool-stadion hangt een banner waar alleen 'Liverpool FC: European Royalty' op staat. Henderson is daar trots op. "Een van de redenen voor die trots is dat we daardoor naast clubs als Ajax staan, die door de jaren heen een enorme grote bijdrage hebben geleverd aan het voetbal in Europa. Ajax heeft onze bewondering en ons respect en ik hoop dat de wedstrijd van vanavond voldoet aan de normen van beide clubs."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021