'Arnesen wil nieuwe koers varen, vertrek Advocaat waarschijnlijk'

'Arnesen wil nieuwe koers varen, vertrek Advocaat waarschijnlijk'

1 december 2020 – Is Dick Advocaat ook volgend seizoen trainer van Feyenoord? De 73-jarige trainer was van plan om na het huidige seizoen te stoppen, maar heeft de deur voor een langer verblijf op een kier gezet. Volgens Voetbal International gaat technisch directeur Frank Arnesen ervan uit dat Advocaat bezig is aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van de Rotterdamse club.Advocaat werd ruim een jaar geleden aangesteld als trainer van Feyenoord. Onder zijn leiding verloren de Rotterdammers nog geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. Toch heeft de club nog niet met Advocaat aan tafel gezeten om te praten over de toekomst. Volgens VI lijkt het erop dat Feyenoord een andere koers wil varen, zonder Advocaat. 'Los nog van de vraag of hij dan wel wil blijven, moet het ontbreken van enige vorm van communicatie voelen als een totaal gebrek aan respect voor de man onder wiens leiding Feyenoord nu al meer dan een jaar ongeslagen is gebleven in de Eredivisie.'

De huidige trainer wordt niet betrokken bij de plannen voor volgend jaar. Dirk Kuijt schuift daarentegen wel aan bij de scoutingsvergaderingen. Hem is de belofte gedaan dat hij ooit trainer van Feyenoord wordt en Arnesen is niet voornemens die te breken. Kuijt heeft echter weinig ervaring in het trainersvak; hij is pas bezig aan zijn tweede jaar als trainer van Feyenoord Onder-19. Wim Jonk (FC Volendam) en Jon Dahl Tomasson (Malmö FF) worden ook genoemd als kandidaten.

Door de beperkte financiële middelen bleven afgelopen zomer grote versterkingen uit. Zo wenste Advocaat een nieuwe spits, maar die kwam er niet. "Het is bijna sneu voor Dick', zegt een ingewijde tegen VI. "Hij presteert fantastisch, maar krijgt meer respect van de buitenwacht dan intern het geval is. Want wat heeft Arnesen nou voor hem gedaan? Niks."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021