Vier Nederlanders op shortlist Champions League-sterrenteam

1 december 2020, 11:39   Bijgewerkt: 1 december 2020, 13:23

De UEFA heeft dinsdag de vijftig genomineerden voor het Team van het Jaar in de Champions League bekendgemaakt. Vier Nederlanders staan op de shortlist. Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt en Hans Hateboer maken kans om in het elftal te worden opgenomen.

In totaal zijn vijftien verdedigers genomineerd voor het Elftal van het Jaar. Van Dijk, De Vrij, De Ligt en Hateboer hebben concurrentie van David Alaba, Alphonso Davies, Joshua Kimmich (allen Bayern München), Trent-Alexander Arnold, Andy Robertson (beiden Liverpool), Angeliño, Dayot Upamecano (beiden RB Leipzig), Juan Bernat, Presnel Kimpembe (beiden PSG), Sergio Ramos (Real Madrid) en Thiago Silva (PSG/Chelsea).

Op doel, op het middenveld en in de aanval zijn geen Nederlanders genomineerd. Ook staan er geen Ajax-spelers op de shortlist. Een jaar geleden was Nederland met Van Dijk, De Ligt en Frenkie de Jong nog hofleverancier van het het Team van het Jaar in de Champions League.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn vijf Nederlanders genomineerd. Keepster Sari van Veenendaal (PSV), verdedigster Domnique Janssen (Vfl Wolfsburg), middenveldster Daniëlle van de Donk en aanvalsters Vivianne Miedema en Jill Roord (allen Arsenal).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen