Betaalzender FOX Sports heet per 1 januari ESPN

Betaalzender FOX Sports heet per 1 januari ESPN

1 december 2020 – FOX Sports heet met ingang van het nieuwe jaar ESPN. Dat maakt de betaalzender dinsdagmorgen bekend. Voor de kijker verandert er vrij weinig.De naamsverandering is het gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing door The Walt Disney Company. Naast de naam zal ook de vormgeving veranderen, maar veel blijft hetzelfde. Zo is ESPN op dezelfde zenders te zien en gaat de betaalzender verder met dezelfde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren.

"ESPN staat wereldwijd al ruim 40 jaar bekend om de hoge kwaliteitstandaard van live sportverslaggeving, op alle beschikbare platforms", aldus Marco de Ruiter van Eredivisie Media & Marketing. "Bovenal is ESPN befaamd om zijn 'storytelling', zowel in live registraties als in originele programmering. Met een indrukwekkende collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires als resultaat."

In januari zijn liefst zes onderlinge wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ op ESPN te zien. "Een betere start met ESPN hadden we ons niet kunnen wensen, in een maand met volop topwedstrijden in de Eredivisie", zegt Mark Rutten van Eredivisie Media & Marketing.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021