Aboutaleb: "Hoop zo dat fans in januari stadion in kunnen"

Aboutaleb: "Hoop zo dat fans in januari stadion in kunnen"

30 november 2020 – Als burgemeester en veiligheidsregio-voorzitter van Rotterdam heeft Ahmed Aboutaleb uiteraard veel kopzorgen door de coronacrisis. Eén van zijn zorgen is van van toepassing op de voetballerij. De burgemeester hoopt van harte dat er na de winterstop weer fans in de stadions worden toegelaten.Sinds eind september zijn er geen supporters meer te zien op de tribunes in het Nederlandse profvoetbal. Aboutaleb hoopt dat daar verandering in gaat komen. "Ik hoop zo dat de situatie zich daarvoor leent, zowel voor de sfeer in het stadion als voor de kassa van de voetbalclubs", vertelt hij aan RTV Rijnmond. De KNVB hoopt ook dat dat kan en wil dat in januari weer gaan opstarten. Aboutaleb is bereid daaraan mee te werken, als dat mogelijk is.

"Zo'n besluit zal het kabinet altijd in overleg nemen en ongetwijfeld zullen ook de deskundigen daar hun zegje over doen", zegt de burgemeester. "Maar als zij zeggen dat het onder bepaalde voorwaarden kan, bijvoorbeeld als je het met mondkapjes of anderszins organiseert, en het kabinet vraagt aan ons of het haalbaar is, dan werk ik daar graag aan mee."

Regelmatig zit de burgemeester om tafel met de directie van Feyenoord. Zijn lijntjes naar de voetbalwereld zijn dan ook kort. "Ik hoop oprecht dat de omstandigheden na de winterstop, in de eerste of tweede week erna, gunstiger zijn dan waar we nu zitten. Dan zijn we al wel anderhalve maand verder, dus op hoop van zegen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021