Ten Hag niet bezig met Liverpool-blessures en wil 'moedig' Ajax

30 november 2020, 20:14

Erik ten Hag hoopt dinsdag met Ajax te profiteren van de personele problemen die Liverpool heeft in de selectie. Het Champions League-duel biedt kansen voor de Amsterdammers, nu de Premier League-kampioen veel spelers mist. Ten Hag, die zelf over een nagenoeg fitte groep beschikt, ziet echter nog steeds een sterke tegenstander.

Uiteraard weet de trainer wel dat Liverpool veel speles mist. "We hebben meegekregen dat ze problemen hebben op dat gebied. Maar ze staan nog steeds bovenaan in de Premier League. Nou, dat zegt alles", weerlegde hij maandag op de persconferentie. "Liverpool staat bovenaan in de Premier League, vorig seizoen werden ze landskampioen en het jaar dáárvoor wonnen ze de Champions League. Dus normaal gesproken zou je vermoeden dat zij de favoriet zijn. Maar wij zijn zelfbewust en we zullen ervoor gaan."

Op eigen veld verloor Ajax eerder met 0-1 van Liverpool. In die wedstrijd kreeg de thuisploeg kansen, maar lukte het net niet. "De belangrijkste les is dat we moediger hadden moeten zijn", vindt de trainer. "We creëerden in die wedstrijd veel kansen en rondden die niet af, maar we hadden nog veel meer mogelijkheden kunnen krijgen als we moediger hadden gespeeld. We zullen de ruimtes goed moeten benutten en goed moeten zijn aan de bal."

Lees ook: Ten Hag verwacht dat twijfelgevallen inzetbaar zijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen