"Als Ten Hag een nieuwe uitdaging wil, geef ik de club gelijk"

"Als Ten Hag een nieuwe uitdaging wil, geef ik de club gelijk"

30 november 2020 – Het is nog altijd niet duidelijk wat Fortuna Sittard gaat doen wat betreft het hoofdtrainerschap. Sinds het ontslag van Kevin Hofland neemt Sjors Ultee de honneurs waar en met hem verloor de ploeg van Feyenoord en Vitesse. De interim-coach hoopt snel op duidelijkheid.De club wikt en weegt nog wat betreft de trainerspositie. "Ik blijf mijn best doen zo lang als het nodig is, al is dit wel een erg vermoeiende periode. Het is tijd voor duidelijkheid, daaraan is iedereen toe", zegt Ultee tegen Voetbal International. Hij hoopt dat hij de hoofdtrainer wordt. "Ik wil dat ze alleen voor mij kiezen, als ze écht voor mij willen gaan. Op dit moment voel ik veel vertrouwen. Maar als ze mij aanstellen en weer gaan twijfelen als we zaterdag van Willem II verliezen, dan heeft het weinig zin. Dat heb ik intern ook aangegeven."

Achter de schermen wil Fortuna graag een grotere naam strikken, waardoor het al enige tijd stil is vanuit de directie. "Ik besef ook echt wel dat er genoeg hoofdtrainers beter zijn dan ik. Maar ik weet níet of die ook naar Fortuna willen komen. Als Arne Slot of Erik ten Hag toe is aan een nieuwe uitdaging en hierheen wil komen, dan geef ik de club groot gelijk. Maar de vraag is of zulke trainers beschikbaar zijn."

Sjoerd Ars, manager internationale scouting en transfers, houden de kaarten tegen zijn bost. "Het is natuurlijk niet een nieuwe ballenjongen die we erbij halen", reageert hij. "De keuze voor een hoofdtrainer is vrij cruciaal, die willen we dus weloverwogen maken. Ik snap de behoefte aan duidelijkheid, maar we kunnen ons daardoor ook niet laten opjagen." Hij verwacht desondanks binnen een paar dagen duidelijkheid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021