Kromkamp en Zenden zien mogelijkheden: "Liverpool kwetsbaar"

Kromkamp en Zenden zien mogelijkheden: "Liverpool kwetsbaar"

30 november 2020 – Oud-Liverpool-spelers Jan Kromkamp en Boudewijn Zenden zetten dinsdag met bovenmatige interesse de televisie aan voor het duel tussen hun oude club en Ajax. De Nederlanders zien kansen voor de Amsterdammers, nu Liverpool met vele personele problemen kampt.Kromkamp, die een korte periode bij de Engelse club speelde, ziet verdedigende problemen bij Liverpool. "Liverpool is kwetsbaar in de diepte. Ajax heeft veel snelheid voorin en moet proberen de ruimtes achter de defensie te zoeken. Daar liggen zeker mogelijkheden tegen dit Liverpool", zegt de voormalig back tegen De Telegraaf.

Zenden sluit zich bij die teksten aan. "Liverpool is kwetsbaar achterin, dus dan moet je op de aanval spelen. Vergelijken met de eerste wedstrijd heeft geen zin. De kaarten worden opnieuw geschud. Liverpool staat er anders voor dan toen en datzelfde geldt voor Ajax. Het is wel belangrijk in dit soort wedstrijden om de kansen te benutten, want meestal krijg je er niet zoveel in deze internationale wedstrijden."

Dat er geen fans aanwezig kunnen zijn, is misschien een nadeel voor de Engelsen. Toch vindt Zenden het voor beide teams geen goede zaak. "Je zou kunnen zeggen, dat er nu minder sprake is van thuisvoordeel voor Liverpool, maar het is toch vooral heel erg zonde voor beide teams dat zo'n mooie wedstrijd in een leeg stadion moet worden gespeeld. Ik denk dat de spelers van Ajax ook liever op een zinderend Anfield hadden gevoetbald."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021