Cambuur slaat gat met concurrenten door kleine zege

Cambuur slaat gat met concurrenten door kleine zege

30 november 2020 – Alle concurrenten van SC Cambuur verspeelden afgelopen weekend punten, terwijl de ploeg vrijdag zelf al won van FC Den Bosch. Maandag heeft de formatie van Henk de Jong ook de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV winnend afgesloten. Dat ging met grote moeite: 0-1.Tegen Den Bosch was het spel van Cambuur al wat minder en ook maandag pas het pover van de Leeuwarders. Met name in de eerste helft was Cambuur verrassend de onderliggende partij tegen Jong PSV. De thuisploeg stapelde mogelijkheid op mogelijkheid, maar had het vizier niet op scherp staan. Cambuur kreeg maar één kansje in de eerste helft en die werd naast getikt door Giovanni Korte. Cambuur grossierde in balverlies en foute keuzes en dat zorgde voor grote woede bij Henk de Jong.

De coach had ervoor gezorgd dat zijn ploeg zondag al de reis naar Eindhoven maakte om zo een optimale voorbereiding te beleven. Hij zag daar echter niets van terug in de eerste helft en dus besloot de coach drie wissels door te voeren halverwege. Issa Kallon was één van de invallers en werd uiteindelijk de matchwinner. Twintig minuten voor tijd kreeg hij de bal van Mitchel Paulissen en drukte hij koeltjes af na een prima actie. Ook Robert Mühren vond daarna nog het net, maar hij stond buitenspel.

Cambuur trok de zege uiteindelijk eenvoudig over de streep en mag op basis van de eerste helft zeker niet mopperen dat het geen punten verloren heeft. De voorsprong van de Friezen op nummer twee Almere City FC bedraagt nu drie punten. Eerder won het team van Henk de Jong ook al de eerste periode.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021