Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Duitsland houdt ondanks 6-0 verlies vast aan coach Löw

Duitsland houdt ondanks 6-0 verlies vast aan coach Löw

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 november 2020 – Joachim Löw blijft de kapitein op het schip van de Duitse voetbalbond. De keuzeheer, die al sinds 2006 voor de groep staat bij Duitsland, blijft definitief de bondscoach van de nationale ploeg. Maandag heeft de top van DFB overleg gevoerd over de sportieve koers en de positie van de bondscoach. Conclusie was dat er nog altijd veel vertrouwen is in Löw.

De Duitse media speculeerden eerder juist over het vertrek van Löw, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de slechte prestaties op én na het WK van 2018, ondanks de verjonging waar onder anderen Thomas Müller, Mats Hummels en Jerome Boateng de dupe van werden. Op het vliegveld van München werd de toekomst van de nationale ploeg van Duitsland besproken een dag na de blamage in Sevilla, met bondscoach Löw, teammanager Oliver Bierhoff, Löw's assistent Marcus Sorg en bondsvoorzitter Fritz Keller.

Daaruit kwam naar voren dat een ontslag op dat moment niet nodig was, maar een officieel besluit werd nog niet genomen. Dat is maandag wel gebeurd, met als conclusie dat er nog veel vertrouwen is. De 6-0 nederlaag tegen Spanje kwam hard aan, maar toch wil Duitsland met hem door. Löw had met de WK-titel van 2014 behoorlijk wat krediet, zo is gebleken. Zijn contract loopt af in 2022.

'We gaan verder op de weg die sinds maart 2019 is ingeslagen', schrijft de bond in een statement. 'Richting het EK van 2021 zijn tot dusver alle sportieve doelen gehaald. Joachim geniet dan ook nog het vertrouwen van de complete top. Er is een vaste overtuiging dat Joachim en zijn team succesvolle resultaten gaan afleveren.'

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd