FC Utrecht
0 – 0
Sparta
FC Twente
0 – 0
VVV-Venlo

Wiegman ontbreekt ook tegen Kosovo bij Leeuwinnen

Wiegman ontbreekt ook tegen Kosovo bij Leeuwinnen

30 november 2020 – De Oranje Leeuwinnen moeten het tijdens de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo opnieuw stellen zonder Sarina Wiegman. De bondscoach ontbrak tegen Amerika al vanwege familieomstandigheden en sluit nog altijd niet aan. Assistent Arjan Veurink (34) zal daarom de honneurs daarom opnieuw waarnemen.Dat heeft Veurink laten weten tegenover NU.nl. Tegen Kosovo zal het reeds geplaatste Oranje met een andere opstelling spelen dan de verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten (2-0 verlies). Kosovo, de nummer vier uit de poule, zal de OranjeLeeuwinnen vermoedelijk een stuk minder tegenstand bieden dan Amerika vrijdag deed.

"Ik ga nog geen namen noemen, omdat ik de opstelling vanavond pas bekendmaak, maar zeker is dat een aantal andere spelers tegen Kosovo aan de aftrap zal staan", zei Veurink over de formatie van de Leeuwinnen – die tegen de VS in de sterkste opstelling speelden.

Veurink heeft een succesvol verleden bij FC Twente Vrouwen, met wie hij viermaal landskampioen van Nederland. De assistent is bovendien al jarenlang betrokken bij de Leeuwinnen en was onderdeel van de technische staf die EK-goud en WK-zilver pakte.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021