Deze spelers mist Liverpool sowieso tegen Ajax in de CL

30 november 2020, 14:51

Liverpool heeft dinsdagavond nog altijd een heel groot afwezigen in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Manager Jürgen Klopp gaf een fitheidsupdate over de selectie van The Reds. Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Xherdan Shaqiri en James Milner zijn sowieso nog niet van de partij.

Dat heeft Klopp bevestigd tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd. Thiago (29) staat al langere tijd buitenspel bij Liverpool en zijn rentree komt wel dichterbij, maar ontbreekt tegen Ajax nog. Hetzelfde geldt voor Alexander-Arnold, Shaqiri en vermoedelijk ook Naby Keïta. Al zou laatstgenoemde zelfs mogelijk dinsdagavond op Anfield zijn rentree alweer kunnen maken tegen Ajax. Aanvoerder Jordan Henderson is er wel 'gewoon' bij. 

"Thiago heeft niets gescheurd of gebroken, maar de impact op zijn been was zo groot, dat het nog steeds niet goed is", aldus Klopp. "Het zal bij hem nog een paar weken duren. Ook Alexander-Arnold en Shaqiri zijn op de weg terug, maar nog niet inzetbaar tegen Ajax. Voor Naby is dat nog onzeker." Neco Williams en Rhys Williams worden opnieuw in de basis verwacht achterin bij Liverpool. 

Lees ookWaarom Ajax sportief weinig heeft aan een zege op Anfield 

Zonder alle afwezigen gaat Klopp wél voor het sterkste elftal tegen Ajax. "Ik heb simpelweg niet genoeg spelers om anderen rust te geven", gaf de coach als duidelijke reden voor het feit dat hij niet zal rouleren. "Ajax heeft een goed team en vliegt door de Eredivisie. Ik verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd. Maar zolang we elf spelers kunnen opstellen, gaan we daar alsnog vol voor. Een perfecte situatie is het dan ook niet." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen