Oud-preses Laporta stelt zich opnieuw kandidaat bij Barça

Oud-preses Laporta stelt zich opnieuw kandidaat bij Barça

30 november 2020 – Joan Laporta heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona. De voormalig preses wil graag terugkeren op de belangrijke positie van de club en heeft zich inmiddels aangemeld en gepresenteerd. Hij wil met name de financiën van de club aanpakken.Dat heeft hij laten weten tijdens zijn presentatie. "We zullen nieuwe manieren bedenken om de inkomsten van de club te verhogen", vertelde hij. "De huidige financiële situatie van de club is geëvalueerd en blijkt heel erg zwak. We zullen op dat gebied onze handen uit de mouwen moeten steken en hard aan het werk gaan om successen te hebben in de competities." Dat is volgens Laporta – die in het verleden nog werd bekritiseerd vanwege zijn hoge uitgaven – de beste manier om er bovenop te komen.

Daar ligt volgens hem ook een belangrijke rol weggelegd voor Lionel Messi. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar we hebben veel respect voor elkaar. Ik zal zijn blik nooit vergeten toen ik hem vertelde dat hij ooit de aanvoerder van Barcelona zou zijn en nummer 10 zou dragen", herinnert Laporta. "In 2006 heb ik nog een bod van Inter, voor 250 miljoen euro voor Messi, afgewezen."

Laporta wilde anders dan veel kandidaten nog geen uitspraken doen welke spelers hij naar Camp Nou gaat halen. "Dat zou respectloos zijn voor de speler en de club", aldus de presidentskandidaat, die tussen 2003 en 2010 al succesvol was bij de club. Ook toen stapte hij in een mindere periode in, maar ging het uiteindelijk weer erg goed. In 2015 verloor hij van Josep Maria Bartomeu, die recentelijk moest vertrekken.

Het aanstellen van Ronald Koeman was zijn laatste daad. "Koeman is een grootheid in onze geschiedenis en verdient respect", aldus Bartomeu, die Xavi nog niet heeft gesproken over zijn kandidatuur. Víctor Font, Toni Freixa, Xavi Vilajoana, Emili Rousaud, Pere Riera, Lluís Fernàndez Alà en Jordi Farré zijn de andere presidentskandidaten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021