Seuntjens kritisch: "Wij moeten ons diep schamen"

Seuntjens kritisch: "Wij moeten ons diep schamen"

30 november 2020 – De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens heeft de noodklok geuit over het veldspel van afgelopen weekend tegen FC Eindhoven (3-2 verlies). Volgens de captain van de Doetinchemmers is het hoog tijd dat het beter wordt en moeten De Superboeren zich schamen voor het verlies, helemaal na de fraaie actie van de fans. "Het wordt na veertien duels weleens tijd dat we beter gaan voetballen."Die harde conclusie deed hij tegenover De Gelderlander, waarin hij geen blad voor de mond nam. "Wij moeten ons diep schamen'', baalt de aanvoerder. "Van Eindhoven verliezen, dat mag ons niet overkomen. Zeker niet na zo'n geweldige supportersactie. We stellen onze fans zwaar teleur.''

Supporters van De Graafschap verzamelden zich op een brug boven de snelweg richting Eindhoven om de selectie een hart onder de riem te steken, terwijl de spelersbus ook werd uitgezwaaid met fakkels en luidkeels gezang. "Zoiets heb ik in mijn hele carrière nog nooit meegemaakt. Bizar om te zien hoe supporters voor ons klaar staan op een zondagochtend. En dan leveren wij zo'n wanprestatie. We begonnen nog fel. Vol energie. Maar na de 0-1 zakten we helemaal weg."

Het afgekeurde doelpunt van De Graafschap hielp daarbij niet. Ondanks de felle woorden, is van paniek nog geen sprake. "Ik maak me nog geen zorgen, heb vertrouwen in de ploeg. Wij gaan deze nederlaag weer analyseren en elkaar de waarheid vertellen'', zegt Seuntjens. "We werken op trainingen veel aan automatismen en hebben genoeg ervaring om in de wedstrijd de juiste keuzes te maken. Tegen Eindhoven was daar weinig van te zien."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021