Complimenten voor Koeman: 'Een van de beste dingen'

Complimenten voor Koeman: 'Een van de beste dingen'

30 november 2020 – FC Barcelona boekte na de midweekse zege in Kiev met dezelfde cijfers een overwinning op Osasuna (4-0). Het levert coach Ronald Koeman complimenten op in de ochtendkranten, ondanks dat de achterstand op koploper Atlético Madrid nog liefst negen punten is. Toch gloort er voor de rest van dit kalenderjaar weer iets meer perspectief door de eerste La Liga-zege sinds 7 november. Dat komt naar voren in de ochtendkranten, die berekenden dat FC Barcelona op verliespunten inmiddels gelijkstaat met Real Madrid en alleen Atléti voorlopig écht buiten bereik is. Koeman gaf dan ook toe dat FC Barcelona – met een relatief makkelijk programma – alle competitieduels dit kalenderjaar moet winnen om in de titelstrijd te blijven. In die strijd werd gisteren (zondag) een belangrijke eerste slag geslagen, zo concludeerden ook de ochtendkranten. Dat ondanks de nog altijd vele blessures (Sergi Roberto, Gerard Piqué, Ansu Fati, Samuel Umtiti).

Spits Martin Braithwaite kreeg, net als Kiev, vanuit verschillende media complimenten ("Hij is goed bezig", aldus El Mundo Deportivo, "met een bijzonder moyenne") voor zijn bijdrage in het aanvalsspel van FC Barcelona. Datzelfde gold voor Antoine Griezmann en Philippe Coutinho, die ook na zijn blessure weer als herboren oogt. 'Hij toont opnieuw vastberadenheid om de betere versie van zichzelf te laten zien in zijn tweede periode bij Barcelona.'

Ook Lionel Messi kreeg lof in Catalaanse media: voor zijn bijna handsbal waarmee hij Maradona eerde en het shirt dat hij toonde na zijn treffer. 'Hij bracht ons even terug naar Maradona.' Volgens het dagblad SPORT kan FC Barcelona wel een boete tegemoet zien voor die actie en moet er drieduizend euro worden afgetikt. De Argentijn kreeg eveneens een gele kaart, alweer zijn derde van dit seizoen.

Complimenten voor Koeman
Ook de positie van Ronald Koeman werd nog maar eens besproken. 'Hij gaat de plek in de geschiedenisboeken krijgen, die hij verdient. Maar het snelle huidige oordeel is dat de Nederlander een van de beste dingen is die Barça is overkomen dit seizoen', looft MD. Zijn rust in deze roerige tijden (de 8-2, Messi, alle blessures) en het feit dat hij jeugd de kans geeft, wordt hem geprezen.

Ook Frenkie de Jong krijgt complimenten voor zijn multi-inzetbaarheid: na het uitvallen van ook Clement Lenglet speelde hij opnieuw centraal achterin. 'Buiten Mingueza zijn er ook maar weinig opties meer', concludeert AS. Geen andere centrale verdediger is ingeschreven voor de Champions League, waar woensdag tegen Ferencvaros Dest, Mingueza, De Jong en Júnior vermoedelijk achterin zullen spelen. Verwacht wordt dat Jordi Alba rust krijgt. 'Busquets houdt niet van de plek als centrale verdediger, maar hij heeft misschien geen keus', oppert de krant nog een andere optie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021