Van Hanegem erg kritisch op Feyenoord en fileert actie Jørgensen

Van Hanegem erg kritisch op Feyenoord en fileert actie Jørgensen

30 november 2020 – Willem van Hanegem heeft met stijgende verbazing gereageerd op de wissel van Nicolai Jørgensen. Volgens De Kromme was de boosheid van de Deen na diens wissel volledig onterecht en onbegrijpbaar. 'Hij had moeten zeggen: 'Ik laat sinds 2017 eigenlijk nooit meer echt iets zien, ik sta er soms wel, maar raak al tijden nauwelijks een bal'.'Dat schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Jørgensen ging vlak voor tijd naar de kant voor Naoufal Bannis, maar was daar zichtbaar niet blij mee. 'Nicolai Jørgensen gooide gisteren met een stoel in de lege Kuip. En hij wilde liever geen hand geven aan zijn trainer. En hij vond dat hij had moeten blijven staan, althans dat zou hij hebben gezegd volgens de mensen op televisie. Of ik snap het niet meer, of Jørgensen is de weg kwijt', stelt Van Hanegem.

Volgens het Feyenoord-icoon laat Jørgensen de laatste jaren te weinig zien bij Feyenoord. 'De supporters staan voor mijn appartement met fakkels en spandoeken. Dat is mooi van die mensen, maar het is eigenlijk iets om me kapot voor te schamen, want ze doen het omdat ik het niet laat zien', schrijft Van Hanegem over hoe de Deen eigenlijk had moeten reageren na zijn wissel, in plaats van zijn boosheid. 

Lees ookAdvocaat tilt niet zwaar aan boze reactie Jørgensen

Sowieso was Van Hanegen enorm kritisch op Feyenoord. 'Er waren er nog een paar net zo dramatisch als Jørgensen. Ik heb Steven Berghuis helemaal niet gezien. Mark Diemers lag de hele wedstrijd op de grond en scheidsrechters weten dat inmiddels allemaal wel. Op Varkenoord lopen ze trots met de borst vooruit dat ze Lutsharel Geertruida hebben opgeleid, maar hij haalt soms alleen een krappe voldoende als hij linksback staat.
Waarom ze die Schot George Johnston hebben gehaald, is helemaal een raadsel. Als je dergelijke spelers niet kunt opleiden, dan is er iets mis', is de keiharde analyse van De Kromme. 'Nick Marsman heeft het geweldig gedaan, terwijl dat eigenlijk maar een bescheiden derde keeper was.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021