'Advocaat blijft mogelijk tóch nog een jaar bij Feyenoord'

'Advocaat blijft mogelijk tóch nog een jaar bij Feyenoord'

30 november 2020 – Dick Advocaat (73) heeft de deur voor een langer verblijf bij Feyenoord toch weer een heel klein beetje opengezet. De ervaren oefenmeester heeft een contract tot en met de komende zomer, maar was van plan om na dit seizoen dan toch écht te stoppen. Toch zou hij nu weer een beetje twijfelen om alsnog langer te blijven. Dat schrijft De Telegraaf althans. Desgevraagd gaf Advocaat aan dat hij alleen had gezegd dat Feyenoord zijn laatste club was. "Echt, zo heb ik het gezegd, mijn laatste club. Ik heb niet gezegd mijn laatste jaar", benadrukte de ervaren coach tegenover het medium. Dat hij die woorden specifiek wilde herhalen, is enigszins opvallend: zit een langer verblijf dan toch in het verschiet?

Advocaat nam het stokje ruim een jaar geleden over van Jaap Stam en is met Feyenoord in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. Alleen in de Europa League werd er tot dusver verloren en in de KNVB Beker werd vorig jaar de bekerfinale gehaald - die uiteindelijk nooit gespeeld werd. Momenteel staan de Rotterdammers op de vierde plaats met 22 punten, vijf punten achter koploper Ajax.

Lees ook: Advocaat: "Feyenoord is echt het laatste wat ik doe"

Volgens De Telegraaf is technisch directeur Frank Arnesen wel langer bezig om potentiële opvolgers van Advocaat op een rijtje te zetten. Dirk Kuyt was de gedroomde kandidaat en hem werd het hoofdtrainerschap van Feyenoord reeds beloofd. 'Maar hij lijkt meer geduld te moeten hebben voor de start van zijn trainerscarrière als hij die in De Kuip wil laten beginnen', schrijft de ochtendkrant. Arnesen zou het namelijk niet direct in hem zien zitten. 

In de komende tijd komt er ongetwijfeld meer duidelijkheid over de toekomst van Feyenoords' trainer. Cor Pot en Zeljko Petrovic hebben net als Advocaat komend jaar een aflopende verbintenis, terwijl die van John de Wolf wel langer doorloopt. Vooral eerstgenoemden zijn verbonden aan een mogelijk langer verblijf van Advocaat.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021