Tadic: laten het makkelijk lijken, maar dat is het niet

Tadic: laten het makkelijk lijken, maar dat is het niet

30 november 2020 – Dusan Tadic (32) is trots op de huidige vorm van Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers stelt dat het geen toeval is dat de Amsterdammers de laatste tijd een grote overmacht etaleren in de Nederlandse competitie. "Wij laten het gemakkelijk lijken, maar het is niet zo gemakkelijk."Dat vertelde hij tegenover het Algemeen Dagblad over de 0-5 zege op FC Emmen en het doelsaldo van inmiddels. +37 (!). Ondanks dat de Serviër ditmaal zelf geen bijdrage had in de score en assists, is Tadic wel een van de uitblinkers dit seizoen. Afgelopen week werd hij nog gekozen tot speler van de week in de Champions League. "Ik voel me goed", aldus de aanvaller.

"Je moet voor jezelf zorgen en het beste voor je team brengen. De ene keer door te scoren, dan met assists en dan weer door te verdedigen. Ik doe wat nodig is om te winnen", licht de Serviër toe over zijn uitstekende vorm. Met het oog op de wedstrijd tegen Liverpool ging hij afgelopen weekend halverwege al naar de kant. Niet zonder reden, want het uitduel op Anfield wordt zwaar.

"Zij hebben een brede selectie met veel kwaliteit", weet Tadic. "Wij moeten alleen op onszelf letten. De laatste drie, vier wedstrijden spelen we erg goed. Nu is het zaak om het momentum vast te houden, door de dingen te blijven doen waar we goed in zijn en zo constant te blijven. Het is nog te vroeg om ons te vergelijken met twee jaar geleden. Toen bleven we stabiel. We maakten tegenstanders zwak en moe. Dat moeten we nu weer proberen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021