Officieel aangeklaagde lijfarts Maradona ontkent beschuldigingen

Officieel aangeklaagde lijfarts Maradona ontkent beschuldigingen

30 november 2020 – Leopoldo Luque, de man die de laatste tijd de lijfarts van Diego Maradona was, is officieel aangeklaagd en aangehouden in Argentinië. Nadat er een huiszoeking bij hem werd gehouden, werd Luque ook officieel aangeklaagd. Nalatigheid rondom de dood van Pluisje zou hem worden verweten en daar moet hij zich voor verdedigen.Dat schrijven de Argentijnse media. Luque was de lijfarts van Maradona, tijdens zijn herstel na de hersenoperatie. Bij zijn huis in Tigre moest hij de voormalig voetballer verzorgen, maar zou dat volgens ooggetuigen niet op de juiste wijze hebben gedaan. Matías Morla, de voormalig advocaat van Maradona, vertelde zelfs dat de oud-prof soms urenlang moest wachten op verzorgen.

Luque zelf ontkent overigens alle aantijgingen. "Ze zeggen dat het mijn schuld is dat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen", aldus Luque. Volgens de Argentijnse media had dat nog helemaal niet gemogen en had Maradona misschien nog wel veel langer in het ziekenhuis moeten blijven voor een optimaal herstel. "Maar ik ben een dokter, geen politieagent of rechter en dus niet voor alles verantwoordelijk."

Lees ook: Advocaat Maradona boos op zorg: het ging al slecht met Pluisje

Volgens Luque was deze hartaanval zelfs 'te verwachten' en had het ook nog eerder kunnen gebeuren. Wat voor straf hem mogelijk boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk. Volgens enkele ooggetuigen hadden Luque en Maradona ook regelmatig ruzie: daarover is nog niets naar buiten gekomen.

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021