Schmidt: "In mijn ogen was het de perfecte wedstrijd"

Schmidt: "In mijn ogen was het de perfecte wedstrijd"

29 november 2020 – Roger Schmidt verdedigt zijn keuze om tegen Sparta Rotterdam zijn opstelling overhoop te gooien. Liefst acht wijzigingen voerde de trainer van PSV zondagavond door. Het gokje pakte uiteindelijk goed uit, want door een laat doelpunt van Donyell Malen wonnen de Eindhovenaren met 1-0."In mijn ogen was het de perfecte wedstrijd", vertelt Schmidt voor de camera van FOX Sports. Een opmerkelijk uitspraak van de Duitser, daar PSV met de nodige moeite won. Malen kwam na ruim een uur binnen de lijnen, samen met Cody Gakpo en Noni Madueke.

"Het was onmogelijk om met ze te starten, want ik moet voorzichtig met ze zijn. Ze hebben de laatste weken een zwaar programma gehad en veel spelers waren besmet met het coronavirus. Als ze te veel spelen in korte tijd, zijn ze niet in staat te herstellen. Er was geen andere optie dan ze in bescherming nemen", aldus Schmidt.

Onder meer Mario Götze startte tegen Sparta. Hij was de voorbije weken niet fit. "Het is belangrijk dat spelers wedstrijdritme hebben opgedaan. Het is niet zo dat we met 5-0 hadden gewonnen als we met de elf van donderdag hadden gespeeld. Een aantal spelers speelden voor het eerst in een paar weken en zij hebben het goed gedaan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021