Napoli eert Maradona met klinkende zege tegen AS Roma

Napoli eert Maradona met klinkende zege tegen AS Roma

29 november 2020 – In een speciaal tenue ter ere van Diego Maradona heeft Napoli zondagavond de kraker tegen AS Roma met 4-0 gewonnen. Natuurlijk stond de wedstrijd in Napels in het teken van de woensdag overleden Argentijnse voetballegende. Zo werden voor de aftrap bloemen gezet bij een grote foto van Maradona en een minuut stilte gehouden.Ook werd in de tiende minuut de wedstrijd stilgelegd en applaudisseerden de spelers een minuut in het Stadio San Paolo, dat binnenkort vernoemd zal worden van Maradona. Twintig minuten na het eerbetoon nam Napoli de leiding via Lorenzo Insigne. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek een vrije trap in de kruising. Ook hij bracht na zijn doelpunt een eerbetoon aan Maradona.

AS Roma had voorafgaand aan de wedstrijd in Napels dit seizoen nog geen wedstrijd in de Serie A verloren, als de 3-0 reglementaire nederlaag tegen Hellas Verona niet wordt meegeteld. De Romeinen, met Rick Karsdorp in de basis, maakten zondag echter een povere indruk. Kansen creëerden zij nauwelijks en in de tweede helft slikten zij nog liefst drie tegengoals.

Met een bekeken schot maakte Fabián Ruiz er na een uur 2-0 van. Dries Mertens (rebound) en Matteo Politano voerden vervolgens in de laatste tien minuten de score op. Napoli komt door de zege in punten gelijk met Juventus en AS Roma. Op doelsaldo staat Napoli vijfde en AS Roma zesde. Koploper AC Milan heeft zes punten meer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021