ErediVisie: Poker Schmidt, Danny Thuis, Pret Grim en compliment

ErediVisie: Poker Schmidt, Danny Thuis, Pret Grim en compliment

30 november 2020 – In de tiende speelronde van de Eredivisie draaide de doelpuntenmachine van Ajax weer op volle toeren, mocht Feyenoord niet klagen met een gelijkspel, bleef AZ in de slotfase wél op de been en pakte een gokje van PSV-trainer Roger Schmidt ternauwernood goed uit. Zoals na elke speelronde zet FCUpdate.nl de opvallende gebeurtenissen op een rij in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. Ditmaal aandacht voor de trainers in Nederland.Poker Schmidt
Af en toe moet je een gokje nemen, zal Roger Schmidt hebben gedacht. De trainer van PSV pokerde tegen Sparta Rotterdam door zijn opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen PAOK Saloniki op acht plekken te wijzigen. Alleen Jordan Teze, Pablo Rosario en Eran Zahavi bleven staan. Zelfs doelman Yvon Mvogo kreeg rust. Lang leek het erop dat de gok van de Duitser verkeerd zou uitpakken, maar door een laat doelpunt van Donyell Malen bleven de drie punten 'gewoon' in het Philips Stadion. De winnende trainer heeft altijd gelijk, toch?

Danny Thuis
FC Groningen is dit seizoen vrijwel onverslaanbaar in eigen huis. Alleen PSV wist op de openingsdag van de Eredivisie te winnen van de ploeg van Danny Buijs, daarna liepen Ajax, FC Utrecht, VVV-Venlo én Vitesse puntverlies op in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Willem II kan sinds dit weekend aan dat lijstje worden toegevoegd, mede omdat Buijs zijn elftal in thuiswedstrijden uitstekend dichtmetselt. Sinds de drie treffers van PSV hoefde Sergio Padt slechts twee treffers (van Lois Openda & Giorgos Giakoumakis) te incasseren in de daaropvolgende vijf wedstrijden: Buijs heeft zijn zaken thuis – vooral verdedigend! – dus uitstekend voor elkaar. 

Tegenstander in de pan gehakt
Wist je dat ingehakte een anagram is van Erik ten Hag? Je houdt weliswaar een 'R' over, maar het anagram van de coach komt ook terug in de zin: 'Tegenstander in de pan gehakt', en dat gaat zonder twijfel over de tegenstanders in de Eredivisie. Toegegeven: Ajax heeft de beste selectie; door de competitie-opzet was het programma relatief makkelijk; en ongetwijfeld zijn er nog véél meer argumenten aan te voeren voor de extreme scoringsdrift van Ajax dit seizoen. Maar ook Ten Hag verdient een compliment voor hoe zijn ploeg voetbalt. Ingeslepen spelpatronen, hele fijne doelpunten (en ongekend veel), immer monsterzeges sinds de 1-0 nederlaag bij FC Groningen op 4 oktober en met jong talent – mede door het debuut van Devyne Rensch afgelopen weekend. Ook Europese overwintering is alweer feit en daardoor is het nu misschien tijd, voor een compliment van voor Hag, die bijna al zijn tegenstanders in de pan hakt.

Pret Grim
Welke voetbalanalist je ook sprak voor dit seizoen, één ding was zeker: RKC Waalwijk zou degraderen. De ploeg van Fred Grim speelde vorig seizoen aardig, maar pakte veel te weinig punten. Dit seizoen is dat enigszins anders: net als eerder Heracles Almelo werd ook FC Twente verslagen (ditmaal dankzij Ola John), terwijl de Brabanders tegen Feyenoord, sc Heerenveen en PEC Zwolle een verdienstelijk punt pakten. Was Fred vorig seizoen vaak grimmig, zal hij dit seizoen met een hoop meer pret naar de resultaten van zijn elftal kijken. Na bijna een derde van de Eredivisie staat zijn elftal namelijk eerder in het linkerrijtje van Nederland, dan onder de degradatiestreep. 

Ruud Broodnodig
Weinig trainers zouden Brood zien in de uitdaging bij ADO Den Haag, maar Ruud stapte in en zag vorige week de tegendoelpunten als warme Broodjes over de toonbank gaan. Op bezoek bij sc Heerenveen was een extra succesje dus Broodnodig en dat kreeg de zo geplaagde ploeg, mede door de gemiste kansen van de Friezen. De coach van ADO Den Haag bakte geen zoete broodjes na het duel en erkende weliswaar dat Heerenveen sterker was, maar zijn elftal had er in elk geval alles aan gedaan. Het succesje is de coach gegund en was meer dan Broodnodig.

En dan nog even dit...

Mark van den Paarel

Willem II staat Paflidis

En Lamprou baalt...


Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021