Tottenham grijpt koppositie na teleurstellende topper

Tottenham grijpt koppositie na teleurstellende topper

29 november 2020 – Tottenham Hotspur en Chelsea hebben zondag in Londen de hoge positie op de ranglijst niet kunnen waarmaken. De Premier League-kraker tussen de Engelse grootmachten leverde geen winnaar én geen doelpunten op (0-0). Spurs neemt ondanks de remise de koppositie in de Premier League over van Liverpool.Door het verrassende gelijkspel van Liverpool tegen Brighton & Hove Albion (1-1) kon zondag zowel Tottenham Hotspur als Chelsea de koppositie van de regerend kampioen van Engeland overnemen. Nadat Steven Bergwijn de eerste kans van de wedstrijd niet verzilverde, leek Chelsea op voorsprong te komen. Timo Werner schoot raak via binnenkant paal, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Heel veel meer gebeurde er in de eerste helft niet. Via Serge Aurier en Mason Mount deelden beide teams speldenprikjes uit, maar grote kansen bleven uit. Daar kwam na rust nauwelijks verandering in. Alleen Mount en Olivier Giroud waren in de slotfase nog gevaarlijk, maar Hugo Lloris hield zijn doel schoon. Hakim Ziyech wist zijn stempel niet te drukken en werd vlak voor tijd naar de kant gehaald. Hetzelfde gold voor Bergwijn.

Door de remise komt Tottenham Hotspur in punten gelijk met Liverpool. Op doelsaldo staat het team van trainer José Mourinho echter op de eerste plaats. Chelsea bezet met twee punten minder de derde plaats.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021