Koeman: "Een prachtig gebaar op een prachtig moment"

Koeman: "Een prachtig gebaar op een prachtig moment"

29 november 2020 – Ronald Koeman kon na afloop van de 4-0 zege tegen Osasuna weinig anders dan tevreden zijn. Op overtuigende wijze boekte FC Barcelona de vierde competitiezege van het seizoen. De overwinning werd opgefleurd door een wereldgoal van Antoine Griezmann en een prachtig eerbetoon van Lionel Messi aan Diego Maradona.De overwinning kon Koeman goed gebruiken. In de competitie stelt Barça tot nu toe immers behoorlijk teleur. "Deze zege hadden we nodig na een moeilijke periode in de competitie. Tot het einde van het jaar spelen we nog zes belangrijke wedstrijden. Die moeten we allemaal winnen om mee te doen om de titel", aldus de trainer in gesprek met het televisiekanaal van de Catalaanse club.

Lees ookBarça wervelt langs Osasuna na wereldgoals Griezmann en Messi

Niet alleen met de zege, maar ook met het spel was Koeman zeer tevreden. "We speelden goed, creëerden kansen en waren hongerig", ging hij verder. Eén van de spelers die de spotlights greep, was Griezmann. Met een subliem doelpunt maakte hij vlak voor rust de 2-0. "Vandaag heb ik een heel goede Antoine gezien. Hij speelde vrij, gaf een assist en scoorde een geweldige goal. Dit is de speler die we willen zien."

Messi bepaalde de eindstand op 4-0 en eerde de woensdag overleden Maradona door zijn wedstrijdshirt uit te trekken en een shirt van Newell's Old Boys uit 1993 te tonen. "Ik wist niet dat hij zijn doelpunt zo zou vieren. Het was een prachtig gebaar op een prachtig moment."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021