Opmars Bosz en Leverkusen gestuit door Hertha BSC

Opmars Bosz en Leverkusen gestuit door Hertha BSC

29 november 2020 – Bayer Leverkusen is er zondag niet in geslaagd de tweede plaats in de Bundesliga te heroveren. De ploeg van trainer Peter Bosz behield weliswaar zijn ongeslagen status in de Duitse competitie, maar kwam tegen Hertha BSC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Voor Leverkusen kwam daarmee een einde aan een reeks van vijf zeges op rij.Met Daley Sinkgraven als basisspeler kwam Leverkusen niet tot scoren tegen de Berlijnse tegenstander, waar Deyovaisio Zeefuik en Javairô Dilrosun niet van de bank kwamen. Vreemd was het niet dat er geen doelpunten vielen in de BayArena. Beide teams kwamen gedurende de negentig minuten nauwelijks tot kansen.

Door de remise blijft Leverkusen steken op de derde plaats in de Bundesliga. De ploeg profiteert van de nederlaag van Borussia Dortmund tegen FC Köln (1-2), maar moet de tweede plaats laten aan RB Leipzig. Bayern München is met drie punten meer dan Leverkusen de Duitse koploper.

Leverkusen kan zich nu richten op het vijfde groepsduel in de Europa League, tegen OGC Nice. De Duitse club heeft nog maar één punt nodig om te overwinteren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021