AC Milan boekt ook zonder Ibrahimovic eenvoudige zege

AC Milan boekt ook zonder Ibrahimovic eenvoudige zege

29 november 2020 – AC Milan is er ook zonder Zlatan Ibrahimovic in geslaagd de drie punten te pakken. De koploper van de Serie A had weinig problemen met Fiorentina (2-0), dat nauwelijks tot kansen kwam in San Siro. Ibrahimovic, die zich in de eerste weken van het nieuwe seizoen ontpopte tot sterspeler en doelpuntenmachine, ontbrak vanwege een hamstringblessure.Zijn vervanger was Brahim Diaz, die geen bijdrage kon leveren aan de zege. Die eer was toebedeeld aan centrumverdediger Alessio Romagnoli en Franck Kessie, die de eindstand vanaf de strafschopstip al na 27 minuten op 2-0 bepaalde. AC Milan profiteerde daarmee uitstekend van het puntverlies van titelmagnaat Juventus, in strijd om het eerste kampioenschap sinds 2012.

AC Milan presteert dit seizoen tot dusverre namelijk uitstekend. De gevallen topclub, die vorig seizoen zelfs nog een beetje moest vrezen voor degradatie, staat na negen speelronden fier aan kop in de Serie A. Met 23 punten heeft het een riante voorsprong op nummer twee Inter. De stadgenoot heeft na evenveel wedstrijden achttien punten verzameld.

Bologna
Ook Bologna slaagde erin de drie punten te pakken. Basisklant Jerdy Schouten hielp zijn ploeg na de 1-0 van Roberto Soriano aan het dichthouden van de defensieve deuren, waardoor Crotone niet meer tot scoren kwam. Bologna bleef door de zege in de middenmoot, terwijl Crotone er niet in slaagde de laatste plaats te verlaten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021

  3. maandag 25 januari 2021