Groningen blijft in subtop na zwaarbevochten zege

Groningen blijft in subtop na zwaarbevochten zege

29 november 2020 – FC Groningen heeft thuis een simpele overwinning geboekt op Willem II. In een allerminst spectaculaire wedstrijd wonnen de Groningers gemakkelijk met 1-0 van de Tilburgers, die er niet aan te pas kwamen. Daardoor blijft FC Groningen de nummer zeven van de Eredivisie.De thuisploeg, zonder Arjen Robben en de geschorste Wessel Dammers, begon met Damil Dankerlui in de basis. Bij Willem II ontbrak Ole Romeny en startte Paul Gladon dit seizoen voor het eerst in de spits. In een lege Euroborg was het FC Groningen dat het beste spel liet zien aan het begin van de eerste helft. Na acht minuten had het op voorsprong moeten komen nadat de volledig vrijstaande rechtsback Damil Dankerlui de bal kreeg in het strafschopgebied. Hij schoot echter voorlangs na een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant.

Vijf minuten later had FC Groningen weer kunnen scoren: ditmaal via Patrick Joosten. Ook hij stond volledig vrij in het strafschopgebied, maar kreeg de bal niet tussen de palen en schoot naast. In een verder teleurstellende eerste helft kwam Willem II na iets meer dan een halfuur nog met de schrik vrij: in een uiterste poging de bal te raken raakte Joël van Kaam de uitkomende Willem II-keeper Jorn Brondeel op zijn borst. Hij moest even behandeld worden, maar kon uiteindelijk verder met de wedstrijd.

Ook de tweede helft was duidelijk voor FC Groningen. Na twee minuten werd na een voorzet eindelijk spits Jörgen Strand Larsen gevonden, maar hij kopte in buitenspelpositie over het doel. Nadat Gabriel Gudmundsson na een goede loopactie even daarvoor dichtbij een goal was, was het na 64 minuten raak voor FC Groningen. Ahmed El Messaoudi schoot op de rand van het strafschopgebied kalm raak in de verre hoek na goed terugleggen van invaller Tomas Suslov.

Tien minuten later was El Messaoudi opnieuw gevaarlijk met een schot. Ditmaal werd de bal gepareerd door Brondeel. In het laatste kwartier lukte het Willem II om iets beter te voetballen en dit leidde tot kansen voor spits Vangelis Pavlidis. Na een voorzet van de tegenvallende Mike Trésor dook hij gevaarlijk op, maar stond hij buitenspel. Tien minuten voor rust gaf de Griekse spits een harde voorzet op Gladon, die net een teenlengte te kort kwam.

Het inbrengen van linksbuiten Mats Köhlert had voor Willem II niet het gewenste effect en het was daarentegen FC Groningen dat opnieuw gevaarlijk werd. Gudmundsson schoot na een goede combinatie met Suslov rakeling naast El Hankouri stuitte in blessuretijd op keeper Brondeel. Beide ploegen werden niet meer gevaarlijk en er werd er ook niet meer gescoord.

Zo boekte FC Groningen een relatief eenvoudige overwinning op een kansloos Willem II. Voor FC Groningen wacht volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen AZ. Voor Willem II nemen de zorgen verder toe richting de wedstrijd van volgende week tegen Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Groningen: Sergio Padt 6, Damil Dankerlui 6.5, Ko Itakura 6.5, Bart van Hintum 6, Gabriel Gudmundsson 7 , Azor Matusiwa 7, Ahmed El Messaoudi 7, Daniël van Kaam 7, Joël van Kaam 6.5 (46. Tomas Suslov 7), Jörgen Strand Larsen 6 (82. Alessio da Cruz), Patrick Joosten 6 (82. Mohamed El Hankouri)

Willem II: Jorn Brondeel 5.5, Miquel Nelom 5.5, Jordens Peters 6, Jan-Arie van der Heijden 6, Leeroy Owusu 6.5, Pol Llonch 6, Görkem Saglam 5.5 (84. Mats Köhlert), Mike Trésor 5.5, Paul Gladon 5, Vangelis Pavlidis 6.5, Ché Nunnely 5.5

Man of the match: Ahmed El Messaoudi

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021