Feyenoord roept puntenverlies over zichzelf af tegen FC Utrecht

Feyenoord roept puntenverlies over zichzelf af tegen FC Utrecht

29 november 2020 – Feyenoord heeft zondag puntenverlies geleden in de Eredivisie. Op eigen terrein tegen FC Utrecht kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Feyenoord kende een moeilijke middag en kwam nog goed weg met de remise. Ondanks de mindere wedstrijd behoudt het team van trainer Dick Advocaat zijn ongeslagen status, al raakt het ten opzichte van koploper Ajax wel verder achterop.Het was voor Advocaat een zware kluif om zijn basiselftal te bepalen. Jens Toornstra, Orkün Kökcü en Bart Nieuwkoop waren in tegenstelling tot de wedstrijd in Moskou om verschillende redenen niet inzetbaar. Daarbij kwamen ook nog alle andere blessures kijken, waardoor George Johnston en Jordy Wehrmann hun basisdebuut moesten maken voor de Rotterdammers.

De thuisploeg kende geen gelukkige openingsfase. Door slordig balverlies van Uros Spajic ontstond er in de tweede minuut al een enorme kans voor Sander van de Streek, maar de middenvelder schoot de bal recht op Nick Marsman af. Feyenoord werd er niet door wakker geschud. Utrecht bleef er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk uitkomen. Het afmaken van kansen was echter wel een dingetje voor de uitploeg.

Waar Utrecht het moeilijk had met het afronden, wist Feyenoord nog geen eens tot een kans te komen. Toch kwamen de Rotterdammers bijna op voorsprong. Mark van der Maarel speelde vandaag zijn 250ste wedstrijd in de Eredivisie en gaf bijna een cadeautje aan Feyenoord. Een voorzet van Steven Berghuis werd geheel onnodig door de verdediger op zijn eigen paal gekopt, waarna Maarten Paes met een uitstekende reflex voorkwam dat de bal alsnog tegen de touwen ging.

Het cadeautje gaf Van der Maarel in de tweede helft wel, maar dan aan zichzelf. Na een hoekschop van Simon Gustafson bleef de bal in het strafschopgebied hangen en de verdediger profiteerde door zijn team op 1-0 te zetten. Het was voor hem nog maar zijn achtste doelpunt in de Eredivisie, maar wel eentje die erg welkom was. Utrecht had in 2020 nog geen wedstrijd gewonnen en tegen dit Feyenoord kon dat wel eens veranderen.

Feyenoord heeft echter al vaker laten zien een stugge tegenstander te zijn. Ook tegen FC Utrecht kwamen de Rotterdammers weer langszij. Vanuit een standaardsituatie kwam de afvallende bal weer terug bij Berghuis. Met zijn rechterbeen bracht hij de bal weer in het strafschopgebied. Marcos Senesi verlengde de bal richting de dit seizoen zeer effectieve Geertruida en hij schoof de bal rustig binnen. Het betekende voor hem al zijn derde doelpunt in de Eredivisie dit seizoen. Voor Feyenoord was het slechts het eerste schot op doel, maar het was genoeg voor een doelpunt.

Helaas voor Advocaat kwamen er niet meer grote kansen voor zijn ploeg. Het oogde allemaal uiterst moeizaam bij de Rotterdammers. In de slotfase werd zelfs Nicolai Jørgensen naar de kant gehaald, zodat Naoufal Bannis wellicht wat kon klaarspelen. Dit gebeurde niet en Feyenoord moest na negentig minuten voetbal vooral blij zijn dat met het punt.

Door het puntenverlies ziet Feyenoord concurrenten Vitesse en Ajax met twee punten uitlopen. Aanstaande donderdag zijn de Rotterdammers weer actief in de Europa League, tegen Dinamo Zagreb.

Opstellingen en beoordelingen*
Feyenoord
: Nick Marsman 7, Lutsharel Geertruida 7, Uros Spajic 6, Marcos Senesi 6.5, George Johnston 6, Jordy Wehrmann 6.5 (92' Eric Botteghin -), Joao Teixeira 6, Mark Diemers 6, Steven Berghuis 6, Nicolai Jorgensen 5 (84' Naoufal Bannis -), Bryan Linssen 5 (70' luciano Narsingh 6)

FC Utrecht: Maarten Paes 7, Mark van der Maarel 6.5 (79' Sylian Mokono -), Emil Bergström 6, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 7.5, Bart Ramselaar 6(79' Othman Boussaid -), Joris van Overeem 5.5, Simon Gustafson 6.5, Sander van de Streek 6 (85' Urby Emanuelson -), Gyrano Kerk 6, Mimoun Mahi 6 (69' Eljero Elia 6)

Man of the match: Django Warmerdam
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021