'Gouden wissel' Darfalou verbijt zich op de bank bij Vitesse

'Gouden wissel' Darfalou verbijt zich op de bank bij Vitesse

29 november 2020 – Vitesse draait als een tierelier, maar voor Oussama Darfalou verloopt het seizoen nog niet zoals gehoopt. De Algerijnse aanvaller is zijn basisplaats kwijtgeraakt en moet zich de laatste weken tevredenstellen met invalbeurten. Toen hij zondag als invaller de belangrijke 1-0 tegen Fortuna Sittard maakte, schreeuwde hij het uit.



Dat deed hij uit blijdschap, maar ook gooide hij de frustratie eruit. Darfalou wil namelijk niets liever dan in de basis terugkeren. De laatste periode was moeilijk voor hem, vertelt hij aan Omroep Gelderland.  "Ik wil natuurlijk altijd spelen en het team helpen. Maar in de tussentijd bleef ik wel hard werken en scoor ik nu, dat is dé manier om mezelf te bewijzen. Als ik dat blijf doen, krijg ik vanzelf mijn plek terug. Ik ga ook niet vragen of ik in de basis moet staan, ik moet gewoon laten zien waarom ik moet spelen."

Darfalou brak tegen Fortuna Sittard twintig minuten voor tijd de ban. Even later gooide Armando Broja de wedstrijd in het slot door de 2-0 te scoren. "Ik doe gewoon mijn werk. Ik wil altijd scoren als ik speel. Daarom ben ik ook hier. Ik ben nu dan ook erg blij dat ik heb kunnen helpen om deze wedstrijd te winnen."

Lees ookVitesse slecht Fortuna-muur pas laat in saai duel

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021