De Graafschap lijdt duur puntverlies na fraaie actie fans

De Graafschap lijdt duur puntverlies na fraaie actie fans

29 november 2020 – De Graafschap heeft slechte zaken gedaan in strijd om de titel in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Mike Snoei leed een pijnlijke nederlaag op bezoek bij FC Eindhoven, ondanks een steunbetuiging van de harde kern voorafgaand aan het duel. Door de remise bedraagt de achterstand op de koplopers Almere City en SC Cambuur nu drie punten, terwijl de Leeuwarders morgen het gat naar zes kunnen brengen.Nee, aan de supporters kan het onmogelijk hebben gelegen. Fans van De Graafschap verzamelden zich op een brug boven de snelweg richting Eindhoven om de selectie een hart onder de riem te steken, terwijl de spelersbus ook werd uitgezwaaid met fakkels en luidkeels gezang. Dat de spelersbus vertraagd werd en de wedstrijd vijf minuten later begon, had blijkbaar een te grote invloed op de spelers.

Na zeven minuten opende Elmo Lieftink nog wel de score namens de uitploeg, nadat hij een voorzet van Daryl van Mieghem tegen de touwen kopte. Daarna ging het volledig mis bij de Superboeren. Elf minuten na de openingstreffer trok Jacky Donkor de stand met een schot vanaf de linkerflank gelijk. De Graafschap wilde zich dolgraag herstellen, maar moest na een uur opnieuw vissen. Ditmaal was het Maarten Peijnenburg die met een rake kopbal tot scoren kwam.

Een slotoffensief van de Doetinchemmers leverde uiteindelijk kort voor tijd nog de bevrijdende 2-2 op, maar dat leverde geen resultaat op: in blessuretijd hielp Pieter Bogaers FC Eindhoven aan de verdiende drie punten. Met enige vrees zal De Graafschap maandag plaatsnemen op de bank als SC Cambuur op bezoek gaat bij Jong PSV. Met een zege komt Cambuur op zes punten voorsprong. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021