Spelers Napoli hullen zich in speciaal shirt voor Maradona

Spelers Napoli hullen zich in speciaal shirt voor Maradona

29 november 2020 – Napoli treedt zondagavond tegen AS Roma aan in andere shirts dan normaal. Het tenue heeft namelijk een verwijzing naar dat van de Argentijnse nationale ploeg, ter ere van de woensdag overleden superster Diego Maradona. De middenvelder beleefde zijn gloriejaren als speler in dienst van de Napolitaanse club.Via de eigen website laat Napoli weten al eerder te hebben nagedacht over zo'n eerbetoon. 'Een jaar geleden dachten we aan een shirt met een verwijzing naar Maradona, zijn geliefde Argentinië en de sterke band met de inwoners van Napels. We hadden gehoopt dat Diego het truitje had kunnen bewonderen. De voorstelling van het shirt zal na zijn overlijden een nog grotere waarde krijgen.'

Met twee landstitels en 115 treffers groeide Maradona uit tot een held in Napels. Daar was hij tussen 1984 en 1991 de grote man. Napoli hoopt zondagavond AS Roma te kunnen passeren op de ranglijst. De club van Rick Karsdorp bezet de vierde plaats, terwijl Napoli met twee punten minder op plaats zeven staat.

Ook in de Argentijnse competitie werd zaterdag al uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van hun icoon. Clubs kwamen in een shirt met rugnummer tien het veld op, werd een minuut stilde gehouden en waren spelers diep geëmotioneerd. "Hij was groot", zei de huilende Racing-middenvelder Walter Montoya. "Hier zijn geen woorden voor." Ook in de Eredivisie wordt voorafgaand aan de aftrap steeds een minuut stilgestaan bij de dood van de voetballegende.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021